четвер, 26 жовтня 2023 р.

Життя на межі світів

Цикл “Прифронтове життя” – документальна дилогія, знята режисеркою Марією Яремчук у територіальних громадах Запорізької області.

Ці території знаходяться у кількох кілометрах від лінії фронту, а деякі з них були тимчасово окуповані ворогом, а затим звільнені. Це земля, де межу між двома світами – фронтом і тилом – практично стерто безкінечним ворожим ракетним терором а подекуди – окупацією. Здавалось би, як можна жити у місцевості, де час повітряних тривог довший, ніж періоди затишшя між обстрілами? А люди живуть. Намагаються відразу відбудовувати, ладнати зруйноване, обробляють свої городи й поля, ходять і їздять на роботу, волонтерять.

Мешканці прифронтових районів також існують на межі двох світів: вони начебто в тилу, але водночас тут зовсім поруч точаться бойові дії. Сюди весь час прилітає. Місцевими дорогами постійно мчить військова техніка. Сюди відходять бойові частини на відпочинок. Тут постійно курсують медеваки та «швидкі» з пораненими. Таке існування змінює людські характери, пріоритети, погляди на світ. 
Перші покази фільмів проєкту відбудуться на телеканалі TV-4
09.11.23 - 18:10 1серія,
10.11.23 - 18:10 2 серія,
11.11.23 - 11:00 1 та 2 серії
Також у листопаді на Тернопільщині пройде серія офлайн-заходів кінопоказів.

Немає коментарів:

Дописати коментар