Борошняний виріб, який багато народів світу вважають головною їжею, має довгу історію. Понад 5 тис. років тому перша хлібина не була схожа на сучасну, стародавні єгиптяни готували її у вигляді каші із зерен злаків. Пізніше почали випікати на гарячому камінні хлібні паляниці із грубо змеленого зерна. Вже в III тисячолітті до нашої ери випікали 3 десятки сортів хліба. До європейських народів рецепт приготування борошняного продукту потрапив із Греції та Римської імперії.
• До появи дерев’яних тарілок їжу викладали на шматки хліба. Багатії «хлібними тарілками» годували худобу або віддавали жебракам.
• У давнину біла випічка була доступна вищим прошаркам суспільства, у раціоні бідних зустрічався тільки сірий та чорний хліб.
• У січні 1996 р. мексиканські пекарі спекли борошняного рекордсмена, довжина якого була 9,2 км.
• Найшвидше випекли булочку в США. Її спекли за 8 хв 13 сек.
• До Книги рекордів Гіннеса потрапив український коровай діаметром у 1,6 м, вагою 1,5 ц та висотою 65 см.
Немає коментарів:
Дописати коментар