неділя, 15 вересня 2024 р.

"Фортеця Хаджибей" у Кременці

До Дня українського кіно в Кременецькому краєзнавчому музеї відбувся показ фільму «Фортеця Хаджибей» в рамках кіномарафону "Синьожовта стрічка".
Перед показом Volodymyr Khanas, голова Тернопільської кінокомісії, виступив із вступним словом, розповівши про розвиток сучасного українського кінематографа, його досягнення та виклики.
Дякуємо всім, хто долучився до нашого заходу та підтримує українське кіно!

четвер, 12 вересня 2024 р.

"Чорний ворон" в "Літературному Тернопіллі"

14 вересня День українського кіно. З нагоди цього у нашій бібліотеці відбувся показ фільму "Чорний ворон" за однойменним романом-бестселлером відомого українського письменника Василя Шкляра, в рамках кіномарафону "Синьо-жовта стрічка". Такі фільми є надзвичайно важливими для нашого суспільства, адже це українська історія – це моменти болю, відчаю, але, зрештою, несамовитої гордості за наших предків. Це варто переглянути кожному свідомому українцю.
Глядачами були представники з ГО "ВПО України" Тернопільщина.
Щиро дякуємо голові Тернопільської кінокомісії Володимиру Ханасу ( Volodymyr Khanas) за тісну співпрацю, а режисеру Тарасу Ткаченку за його роботу.

вівторок, 10 вересня 2024 р.

Борщівська народна вишивка дивувала Київщину.

7-8 вересня у Національному музеї народної архітектури та побуту України у місті Києві відбувся дводенний фестиваль "Жива культура - живий світ", присвячений нематеріальній культурній спадщині.
Метою заходу є представлення різновидностей елементів НКС всіх регіонів, які побутують в Україні. Це традиційна кухня, традиційне ремесло, виконавське мистецтво, звичаї, обряди. Гості фестивалю мали нагоду зануритися в культурне життя
різних куточків України, поспілкуватися з майстрами та майстринями, спробувати власні сили на майстер-класах та дізнатися більше про значення нематеріальної культурної спадщини сучасної України.

понеділок, 9 вересня 2024 р.

Проєкт з формування життєстійкості

У Тернополі триває пілотний проєкт з формування життєстійкості "Центр життєстійкості Тернопільської ТГ", котрий реалізує ГО "ЦСД з СД "Бебіко"

Індивідуальна робота, консультування та інформування — це ключові компоненти комплексного підходу в цьому проекті.
Як повідомила голова ГО "Бебіко" Ольга Гордієнко: " у серпні 2024 року комадою проекту проведено 

48 тренінгів  - навчання та просвіти для громадських діячів, волонтерів, представників закладів освіти, охорони здоров'я, соціальної сфери, органів місцевого самоврядування, органів самоорганізації населення (ОСББ, КСН тощо) за навчальними програмами

середа, 4 вересня 2024 р.

"Діалоги тіней" Тараса Бурака

Вийшла у світ збірка "Діалоги тіней" поета, журналіста, друга Taras Burak. Бажаю нових звершень на літературному шляху, поціновувачів твоєї творчості і нових віршів. Дякую, що одним із перших отримав автограф, що ділишся своєю поезією, що довірив написати рецензію. Слідкуйте за анонсами подій, бо у вересні буде багато презентацій.
У поетичній збірці простежується дорога чоловіка, який живе у буремний час, у країні де «на мапі тривог знову колір червоний». На цьому шляху він веде діалоги тіней із війною, любов’ю, містами, випадковими персонажами, поразками і перемогами та своєю філософією, у яку одразу занурює читача.

понеділок, 2 вересня 2024 р.

Олександр Швецов про зйомки в Тернополі

Олександр Швецов - ведучий документального серіалу - «Народжені щоб жити» - 2 серії - 4 нариси про ветеранів війни і АТО/ООС, яким війна залишила інвалідність та ПТСР. Це історії звичайних хлопців, які ходять з нами одними вулицями, маючи за плечима війну та її наслідки на своєму тілі та душі. Як вони влаштовують свій побут та особисте життя, про що мріють і чого уже встигли досягти, чого прагнуть – усе це побачимо у цьому циклі телефільмів. Олександр до російсько-української війни працював менеджером з продажу в торгівельних компаніях Житомира. 30.03.2014 був мобілізований до лав ЗСУ. 04.07.2014 отримав важке поранення, внаслідок якого була ампутована нога, а далі - тривала адаптація і реабілітація. На даний момент часто подорожує, підтримує інших постраждалих товаришів після війни і веде блог у соцмережах.
Режисер фільму- Влад Робський. #народжені_щоб_жити #запідтримкиукф  

Прем'єра документального фільму "Щити Києва"

Запрошуємо на офлайн прем'єру четвертого фільму з циклу «Готові до спротиву» під назвою "Щити Києва". Стрічка присвячена 112 та 241 бригадам Сил територіальної оборони ЗСУ, які з перших днів вторгнення стали на захист столиці.
"Щити Києва" — документальний фільм, створений командою військовослужбовців ТРО Медіа, що розповідає про ключові військові позиції поблизу Києва, які займали тероборонівці на початку повномасштабного вторгнення.