вівторок, 22 жовтня 2024 р.

"Народжені, щоб жити" прем'єра 24 жовтня

Режисер Владислав Робський завершив роботу над документальною дилогією "Народжені, щоб жити".

Обидві серії проєкту розповідають особисті історії чотирьох ветеранів з інвалідністю: Вадима Зябліцева, Олександра Швецова, Василя Стуженка та Артема Комісарчука.

Кожен з них отримав поранення на полі бою, пройшов складний шлях від усвідомлення нових реалій свого життя до повної адаптації в суспільстві та висот у спорті, професії, стосунках з рідними.
Фільм не просто показує героїв, які розповідають свої історії. У стрічці задіяні лікарі, психологи, що пояснюють мотиви вчинків людей, життя яких круто змінює війна, дають поради рідним і всім оточуючим, як прийняти в своє середовище зранених війною співвітчизників.

Картина є хвилюючим історичним дослідженням масових ран, нанесених ворогом нашій нації і, разом з тим, оптимістичною дорожньою картою, що вчить вибиратись з тяжких депресивних станів на дорогу нових здобутків і повноцінного життя.

Кожна з серій фільму містить два вражаючих життєписи, що складаються з розповідей самих героїв, їх рідних, близьких, фронтових побратимів. Фільм життєво необхідний не тільки ветеранам, що отримали тяжкі поранення і намагаються призвичаїтись до нового життя. Він також стане в нагоді всім громадянам, в оточенні яких є ветерани та ветеранки війни з інвалідністю.

Тизери фільму тут
Про те, як створювався проєкт можна прочитати на ФБ сторінці фільму .
Допрем"єрний показ в Тернополі представлять члени знімальної групи 24 жовтня о 12-00 в Музеї національно-визвольної боротьби Тернопільщини. Вхід вільний.

Немає коментарів:

Дописати коментар