пʼятницю, 25 березня 2011 р.

«Розвиток внутрішнього туризму – запорука розвитку туристичної галузі Тернопілля»


Такою була наскрізна ідея прес-конференції, що відбулася 25 лютого в обласній раді. На питання журналістів відповідали начальник відділу зовнішніх зв’язків  та промоції   області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради Назар Яворський та директор комунального підприємства Тернопільської обласної ради  «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр» Лариса Римар.
З  23 по 26  березня в м. Києві триває XVII Міжнародна  виставка UITT 2011 «Україна – Подорожі та Туризм». У цьому престижному міжнародному туристичному заході взяли участь представники Тернопільської обласної ради  та комунального підприємства  «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр».
У Києві  тернополяни репрезентували кращі туристичні пропозиції сезону 2011 року, анонсували  визначні події цього року та  розроблені  спеціальні акції, мета яких -  залучення  туристів в регіон. Основна увага цьогорічного туристичного сезону акцентована на релігійні тури, еко- та спелеотуризм, сільський зелений туризм, сплави по Дністру.
У ході виставки налагоджено ділові контакти з представниками туристичних фірм з України та з-за кордону, зокрема,  з Польщею та Бразилією.
Як повідомив начальник відділу зовнішніх зв’язків  та промоції   області виконавчого апарату Тернопільської обласної ради  Назар Яворський, Тернопільська обласна рада надає розвитку туризму великого значення. «Із проведення в Україні фінальної частини чемпіонату Європи з футболу у 2012 році Тернопільщина має отримати максимальну користь, і, в першу чергу, завдяки відвідування нашого регіону футбольними вболівальниками та туристами, які прибудуть в  Україну», - зазначив Назар Яворський.
Також представників засобів масової інформації було поінформовано про процес формування Координаційної  ради з питань розвитку туризму при голові Тернопільської обласної ради.
За словами  директора комунального підприємства Тернопільської обласної ради  «Тернопільський обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр»  Лариси Римар, головним напрямком туризму  поточного року має стати розвиток внутрішнього туризму, а також організація паломницьких  та ностальгійних турів.
А ще Лариса Римар повідомила про налагодження  співпраці з Бразилією щодо організації ностальгійний турів та конкретизувала, що уже є попередня домовленість з туристичної фірмою «ДніпроГолд»(засновник - Сержіо Мецюра – бразилець українського походження) про організацію подорожей в Україну.
В ході прес-конференції присутнім було презентовано черговий випуск бюлетеню «TERNOTRAVEL».

Немає коментарів:

Дописати коментар