вівторок, 29 березня 2011 р.

Docudays UA.триває

У столичному Будинку кіно триває міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA.

Фестиваль відкрився 25 березня показом стрічки німецького режисера Якоба Пройсса «Інший "Челсі": історія з Донецька» (2010). Автор стрічки з 2002 року працював не лише як режисер, а й як позаштатний консультант і спостерігач у міжнародних організаціях, що займаються моніторингом виборів. У 2007-2008 роках був експертом із прав людини в СНД в організації «Репортери без кордонів». У своїй дебютній повнометражній стрічці Якоб Пройсс показав життя простих донеччан та тих, кого вважають господарями регіону.

Додатковий показ стрічки відбудеться 29 березня у німецькому посольстві о 18:30. Тих, хто хотів би потрапити на цей показ, просять заздалегідь зареєструватися за телефоном 247 6809 або написати за адресою ku-1001@kiew.diplo.de.

Також найближчими днями дивіться на «ВідеоТеЦі» інтерв'ю з Якобом Пройссом.

Сьогодні, 28 березня, у Будинку кіно поза конкурсною програмою - ретроспектива знаного чеського документаліста Мирослава Янека, в рамках якої буде показано його фільми «Вєрка» (2005) та «Хачіпе» (2006).

29 березня гостем фестивалю стане російський кінематографіст Павєл Костомаров, який представить українські прем'єри двох своїх останніх фільмів - «Я люблю тебе» та «Удвох». Глядачам він відомий насамперед як оператор - отримав на торішньому Берлінському кінофестивалі «Срібного ведмедя» за операторську роботу у фільмі Алєксєя Попогребського «Як я провів цього літа».

Стрічка «Я люблю тебе», котру Павєл Костомаров зробив у співавторстві із режисером Алєксандром Расторгуєвим, стала своєрідним експериментом, в процесі якого автори роздали камери звичайним мешканцям Ростова-на-Дону і запропонували фіксувати своє щоденне життя на відео. Після показу відбудеться зустріч з Павлом Костомаровим.

Крім цього, у позаконкурсній програмі відбудуться покази найкращих стрічок від фестивалів-партнерів Docudays UA - польських фестивалів Zubroffka та Watch Docs, а також угорського фестивалю документального кіно про права людини Verzio. Покази відбудуться у Гете-інституті в Києві (адресу та час дізнавайтесь тут).

31 березня, в останній день фестивалю, будуть оголошені переможці цьогорічного Docudays UA, після чого у Червоному залі Будинку кіно відбудеться показ стрічок-лауреатів.

Більше інформації про перебіг фестивалю - на офіційному сайті Docudays UA.


Немає коментарів:

Дописати коментар