середу, 11 квітня 2012 р.

Тернопільська ОДА зацікавлена в реалізації Партнерства "Відкритий уряд"


Про хід реалізації на Тернопільщині ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд» йшлося на прес-конференції, яку провели заступник голови облдержадміністрації Петро Гоч, регіональний координатор згаданої ініціативи Володимир Ханас, громадський експерт Ярослав Чорнозуб.


У своєму виступі Петро Гоч нагадав присутнім, що пріоритетами Міжнародної Ініціативи «Партнерство «Відкритий уряд» є забезпечення виконання зобов’язань щодо сприяння прозорості державного управління, залучення громадян до участі в процесах державного управління, боротьба з корупцією, використання нових технологій для покращення державного управління. 
У вересні 2011 року Президент України Віктор Янукович офіційно заявив про бажання України приєднатися до цієї багатосторонньої ініціативи, впровадження якої в нашій країні є логічним продовженням ініціатив Президента щодо громадянського суспільства, сформульованих у Стратегії державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства.
«Тернопільська обласна державна адміністрації зацікавлена в реалізації, спільно з громадськістю, принципів, закладених в основну ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», - підкреслив Петро Гоч.
В свою чергу Володимир Ханас наголосив, що Тернопільщина має в цьому напрямку ряд добрих напрацювань.
«В особі Тернопільської облдержадміністрації ми бачимо партнера», - каже Володимир Ханас.
Водночас він запропонував керівництву ОДА створити робочу групу, яка б, напрацювала регіональний план реалізації в області ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».
Ярослав Чорнозуб детальніше розповів про позитивний досвід роботи, навівши, як приклад, співпрацю з Державною податковою службою області. Завдяки налагодженому діалогу з керівництвом податкової, в 2012 році  заплановано провести ряд спільних семінарів для платників податків з питань податкового законодавства. Також сторони спільно забезпечуватимуть підзвітність органів ДПС громадськості та захист платників податків.
Підсумовуючи, заступник голови обласної державної адміністрації Петро Гоч наголосив, що керівництво ОДА зацікавлене в залученні найширшого кола експертів для підготовки регіонального плану дій, в рамках реалізації ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд».
Відповідну роботу доручено курувати головному управлінню з питань внутрішньої політики, національностей, релігій, преси та інформації ТОДА.

Немає коментарів:

Дописати коментар