четвер, 5 квітня 2012 р.

Автоматичне відшкодування ПДВ на Тернопільщині


5 квітня в приміщенні Державної податкової служби відбулось засідання «круглого столу» з представниками бізнесу щодо дії сервісу автоматичного відшкодування ПДВ
Минуло більше року після впровадження системи автоматичного відшкодування податку на додану вартість. Таке відшкодування впроваджене Податковим кодексом України для підприємств, які готові працювати максимально прозоро.

Голова ДПС у Тернопільській області, Олександр Вітрук зазначив, що процедурою автоматичного бюджетного відшкодування повернено 5,7 млн. грн. (14,6% від загального обсягу відшкодованих сум). У першому кварталі цього року 0,5 млн (3,7%). «Ми перед платниками чесні, – сказав головний податківець області О.Вітрук, – адже на сьогоднішній день відсутня заборгованість по деклараціях за 2011 рік, крім тих, які знаходяться в адміністративному та судовому оскарженні. По деклараціях за січень-лютий 2012 року проводяться перевірки у встановлені законодавством терміни».
Фінансовий директор ОСП «Корпорація Ватра», Ярослава Хориняк стверджує щоб підприємство перейшло на автоматичне відшкодування необхідно  зменшити бар'єр ПДВ із 2,5% до 2% .
Експерт ініціативи Громадянське Партнерство «Відкритий Уряд», Ярослав Чорнозуб сказав, що податок ПДВ, є найбільш корумпованим. А щоб перейти на автоматичне відшкодування необхідні критерії: чисті контрагенти та  висока  заробітня плата.
Головний бухгалтер ТОВ «Ірена і К», Наталія Сташків: «ми не можемо вписатись в критерії оскільки на початку та в кінці року в нас немає виробництва»
Голова Територіального відділення ВГО «Асоціація платників податків України» Карпик Ярослав зазначив що відкриті підприємства  не переводять на автоматичне відшкодування за найменші погрішності, в той час 30-50% спиртзаводів залишаються в тіні. В даний момент кредиту підприємці не можуть взяти, все потрібно робити із своїх коштів, а якщо їх немає то де взяти? Ще одна проблема те що більшість державних заводів немають держ замовлень!
Тому підтягнути на 10-15% зарплату можна лише через якісь пільги оскільки підприємству необхідно:
·        Провести контроль
·        Виграти тендер
·        Взяти кредит
·        Зробити продукцію
·        відгрузити продукцію
·        заплатити податки
·        отримати прибуток
Регіональний координатор ініціативи «Партнерство «Відкритий Уряд», Володимир Ханас відзначив, що сьогоднішній круглий стіл засвідчив, що співпраця органів влади, неурядових організацій та представників бізнесу є головним чинником реалізації ініціативи Партнерства «Відкритий уряд», забезпечує позитивний імідж та популяризацію регіону і  стимулюватиме розвиток соціального бізнесу. Громадські організації сприятимуть процесам , котрі забезпечуватимуть національний план дій Партнерства
Голова ДПС, Олександр Вітрук  підсумував результати круглого столу і запевнив, що їх узагальнять, узгодять з зацікавленими сторонами та направлять керівництву країни.
Здійснена Твіттертрансляція заходу

Немає коментарів:

Дописати коментар