пʼятницю, 5 грудня 2014 р.

DocudaysUA у Тернопільських ВНЗ

Цьогоріч у Тернополі Docudays UA завітаd у два ВНЗ Тернополя - Тернопільський національний економічний університет та Тернопільський національний технічний університет ім. І. Пулюя.
Документальне кіно щоразу більше та більше цікавить молодіжну аудиторію. 

У ТНЕУ транслювався фільм "Капітан та його пірат". Це фільм про  капітана вантажного судна Hansa Stavanger, 2009 року протягом чотирьох місяців був заручником сомалійських піратів. Режисер Енді Вольфф супроводжує капітана під час курсу психотерапії, спрямованого на примирення з пережитим, відчуттям поразки й закидами звільнених членів команди про те, що він співпрацював із піратами. Агадо, капітан піратського судна, не потребує психотерапії. Він отримав майже тримільйонний викуп і не втратив поваги своїх поплічників, його багаторічний досвід життя на війні позбавляє будь-яких моральних дилем, що постають перед ним, а його розум холодний через жування листя ката. Парадокс, але цих двох чоловіків об’єднує взаємоповага, народжена під час викрадення. 

У ТНТУ ім. І. Пулюю переглядали в цей час "Євромайдан: Чорновий монтаж" та "Південний кордон". Після фільму вийшла жвава дискусія, щодо ролі України у світі, обговорення політичного курсу країни та подальшого ефекту Революції Гідності. Більшість погодилася, що Революція триває досі і твориться у свідомості кожного громадянина.

Немає коментарів:

Дописати коментар