суботу, 15 листопада 2014 р.

Дівчата у платтях збирали кошти

Більше 13 000 грн. на бушлати зібрали на вулицях Тернополя дівчата в літніх сукнях
15 листопада холодними вулицями Тернополя ходили дівчата в одних літніх сукнях. З собою вони мали плакатами з надписами «Холодно? А хлопцям на передовій?!!» та спеціальні скриньки для збору пожертв. Таку акцію організувала Самооборона Майдану Тернопільщини та волонтерська мережа «Вільні Люди» для того, щоб зібрати кошти на закупівлю теплих бушлатів для вояків та привернути увагу мешканців до проблеми нестачі теплого одягу у солдатів. За 2 години 15 учасниць акції зібрали 13 791 грн. За ці кошти волонтери зможуть придбати 46 бушлатів або 21 комплект (бушлат+комбінезон).

За словами учасниць акції, на такі крайні міри вони пішли задля того, щоб нагадати мирному місту, що в країні є люди, які їх захищають незалежно від погоди, а одним із актуальних завдань тилу є забезпечення воїнів теплим одягом. Аби не нашкодити власному здоровю, під час акції дівчата заходили до магазинів обігріватися та про запас мали із собою куртку.
«Виявилось, що такий метод є надзвичайно дієвим, адже люди були шоковані і не могли стояти осторонь. Більшість одразу жертвувала кошти на бушлати. Найбільше жаліли нас чоловіки і хлопці, дехто навіть біг з іншого кінця вулиці, щоб кинути свої гроші у скриньки. Старші жінки і бабусі навіть сварили нас за те, що так ризикуємо здоровям, але при цьому саме пенсіонери кидали великі купюри», - розповідає учасниця акції, член «Молодіжного Націоналістичного Конгресу» Марія Насипана.
«Дехто сприйняв таку нашу ідею дуже негативно, аргументуючи тим, що це нерозумно і марно. Але відразу кажу, що ризикувати здоровям наших дорогоцінних волонтерів ми не збиралися. Акція продумана і учасники проінструктовані так, щоб ніхто не захворів. А ті сміливиці, які прийшли і мовчки зробили справу, довели, що це аж ніяк не марно. 46 бушлатів тепер поїдуть на передову, а заклопотані побутовими турботами люди ще раз згадали про наших воїнів», - пояснила ініціатор акції, координатор волонтерів Самооборони Тернопільщини Лілія Мусіхіна.
Організатори дякують волонтерам та мешканцям міста, які пожертвували свої гроші на спільну справу. 

Немає коментарів:

Дописати коментар