неділю, 30 листопада 2014 р.

Docudays UA. Відкриття у Тернополі

       
 Цьогорічний ХІ Мандрівний фестиваль Docudays UA у Тернополі відкрився двома фільмами присвяченими революційним подіям, подіям які змінили життя країни – Революції  Гідності та Помаранчевій революції.


         
  Розпочалося відкриття хвилиною мовчання і гімном України.
         «Євромайдан:Чорновий монтаж» - це фільм, який зумів відтворити усі емоції і стани, які ми відчували під час цих подій.. Фільм у Бункермузі зумів за одну годину повторити три місяці боротьби. У залі була вся гамма емоцій - від студентського сміху – до сліз за героями Небесної сотні, а майданівська кухня під час перерви допомогла доповнити цей стан. Після фільму виникло багато спогадів серед студентів, як це було та що ми тоді відчували.
         Під час перегляду «Помаранчевої зими» залишилася здебільшого молодь, які в той час були ще школярами, які просто спостерігали за цими подіями. Найбільше емоцій викликали кадри з політиками, які залишилися при владі та долею країни після цього. Під час фільму панувала неформальна атмосфера, яка завершилася палкою дискусією, наскільки схожими і різними були ці події.
Фото Василя Ханаса та Ігоря Білика

         

Немає коментарів:

Дописати коментар