суботу, 25 червня 2016 р.

Жінок готують до походу в політику

24 червня 2016 року на Тернопільщині продовжився своєрідний  марафон «круглих столів» та дискусійних клубів, присвячених посиленню ролі жінок у політиці та створенню жіночого політичного лобі в Україні. 
Стратегії збільшення участі жінок у політиці пропонували представниці політичних партій, жінки-кандидати у депутати, громадські активістки і депутати місцевих рад різного рівня.

За словами координаторки проекту Жіночого Консорціуму України «Побудова жіночого політичного лобі в Україні»  в Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях  Тетяни Баєвої, одним із пріоритетних напрямів державної політики є гендерна політика і завдання проекту - створити громадянську платформу, яка допоможе збільшити представництво жінок на всіх рівнях прийняття рішень.
Проект «Побудова жіночого політичного лобі в Україні» впроваджується у 12 областях України та охоплює усі регіони. Він консолідуватиме зусилля громадського сектору, політичних партій та владних інституцій на збільшення кількості жінок-депутаток на місцевому та національному рівнях. Базою лобістської платформи стануть організації Національної Мережі «Жіночий консорціум України», які просувають ідеї рівних прав та можливостей чоловіків та жінок в Україні.
Робота за проектом буде проводитися в трьох основних напрямках:  налагодження діалогу із політичними партіями стосовно їх підтримки жінок-кандидаток;  посилення спроможності жінок брати участь у виборчих процесах; формування розуміння в громадах важливості розширеної участі жінок в політиці.
Текст проекту резолюції 

Проект впроваджується Всеукраїнською організацією «Жіночий консорціум України» за підтримки Фонду Демократії ООН - The United Nations Democracy Fund. Регіональний координатор проекту в Тернопільській області – Володимир Ханас. Тел. 0962104076

Немає коментарів:

Дописати коментар