суботу, 4 червня 2016 р.

«Український Мікеланджело» повертається до Бучача

3 червня в костелі Успіння Богородиці, що в Бучачі, відбулося відкриття першого культурно-мистецького фестивалью «Дні Пінзеля», присвячена видатному скульптору, якого ще називають «українським Мікеланджело».

Під час відкриття у костелі Успіння Богородиці з вітальними словами виступили голова Тернопільської ОДА Степан Барна, народний депутат Микола Люшняк та представники місцевої влади.


Метою даного проекту є привернути увагу до мистецької спадщини, поширити інформацію про творчість Йогана Георга Пінзеля. Показати людям де, в яких умовах творив скульптор. В якому середовищі духовності знаходилися його творіння, якою емоцією вони дихають. Тому організатори обіцяють насичену багатогранну програму.

У суботу та неділю в місцевій Ратуші відкриється виставка про Пінзеля, в районному Будинку культури пройде наукова конференція, в костелі Успіння Богородиці Лариса Разінкова-Возницька прочитає лекцію “Пінзель” за матеріалами Б.Возницького. Під час проведення фестивалю буде відкрито доступ до всіх архітектурних пам’яток та музеїв Бучача. Також у програмі літературна екскурсія містом, поїздка в село Рукомиш до пам’ятника святому Онуфрію, зустрічі з письменниками Володимиром Єшкілєвим і Євгенією Кононенко, виступи колективу музики бароко національної музичної академії ім.М.Лисенка (Львів) та інструментального ансамблю «Опус» (Бучач) тощо. Також на майдані перед церквою Святої Покрови демонструватимуть фільми про видатного Пінзеля.

Щиро запрошуємо усіх приєднуватися до заходів та провести вихідні в компанії високого мистецтва.

Детальнішу програму можна переглянути на офіційному сайті фестивалю:http://pinzel.buchach.net
Тетяна ІВАНІЦЬКА

Немає коментарів:

Дописати коментар