неділю, 30 квітня 2017 р.

Відзначать День Матері фестивалем

1. Еней це їв, тож  усім посмакує. А тим паче, якщо безкоштовно
Про цю давню народну українську страву згадував ще автор безсмертної «Енеїди» Іван Котляревський. Йдеться про шпундру, хоча у різних регіонах України її називають по-різному.
- Як, хто і де б не називав шпундру, від цього вона не перестане бути смачною,
- запевняє автор кількох гастрономічних рекордів Ігор Парій. А щоб не бути голослівним, 13-14 травня на Співочому полі тернопільський ресторатор має намір встановити нове досягнення. Цього разу – з приготування страви, якою смакував Еней.
Шпундру готуватимуть під час мистецького фестивалю у парку Національного Відродження.
Ініціатор встановлення рекорду поки що не розкриває усіх таємниць куховарства, як і не ділиться рецептом страви. Натомість, він стверджує, що шпундри буде достатньо, щоб безкоштовно пригостити нею усіх бажаючих, які в цей час разом з Лігою Підприємців «Українська справа» відзначатимуть на співучці День Матері.

2. Вшанування матерів - свята українська справа.
   Найрідніша у світі людина -
   Українства оспівана врода.
   Жінка й матір, сестра і дружина –
  Берегиня козацького роду.
13-14 травня. «Співоче поле. Тернопіль». Грандіозне мистецьке дійство, приурочене Дню матері. Прийди і стань учасником пошанування найріднішої у світі людини.

3. Чи хтось, нарешті, обіграє Ратушняка у шашки на лаві?
13-14 травня на співочому полі Тернополя відбудуться грандіозні культурно-мистецькі заходи, приурочені Дню Матері. У програмі фестивалю: виступи художніх колективів та окремих виконавців, тут вже удев’яте розквітне «Цвіт вишиванки», продемонструють своє кулінарне вміння тернопільські ресторатори, а ще - багато-багато забав для дітей, дорослих і цілих родин.
Зокрема, голова обласної федерації з шашок, майстер спорту Михайло Ратушняк проведе з усіма бажаючими сеанс одночасної гри безпосередньо на лавах співучки.
До речі, торік, під час святкування 30-річчя Співочого поля, пан Михайло виграв усі партії. Тож чи зуміє хтось обіграти «шашкового короля» цього разу і отримати не тільки звання переможця турніру, а й цінний приз від організатора – Ліги підприємців «Українська справа»?

4. Хочете почути, як «Несе Галя воду»? Завітайте на співучку
Легенда української естради, кумир старшого покоління українців Валерій Маренич стане спеціальним гостем мистецького фестивалю «Співоче поле. Тернопіль», який пройде у парку Національного Відродження 13-14 травня.
Пісні з репертуару легендарного «Тріо Мареничів», які ще у 80-х роках минулого століття увійшли у скарбницю української культурної спадщини,  зазвучать зі сцени Співочого поля у виконанні їх автора та ексклюзивно для тернополян і гостей міста. Такий теплий подарунок тернопільській громаді і зокрема, всім жінкам нашого краю напередодні Дня Матері зробила Ліга підприємців «Українська справа».  

5. Костя Грубич може прописатися у Тернополі
За кілька останніх років відомий український журналіст і телеведучий Костянтин Грубич уже не вперше відвідує у наше місто. Зазвичай найдовше він затримується у свого друга – відомого тернопільського ресторатора Ігоря Парія. Якось вони разом навіть Стрітення Господнє зустрічали «На майдані» (так називається бар на бульварі Данила Галицького), частуючи тернополян делікатесами.
І ось, почувши про те, що 13-14 травня на Співочому полі пройде мистецький фестиваль, приурочений Дню Матері, Костя зголосився взяти участь у кулінарних витребеньках місцевих кухарів. Безпосередньо біля їхніх наметів у парку Національного Відродження він планує дати кілька майстер-класів для всіх охочих та допоможе Ігорю Парію з колегами встановити новий гастрономічний рекорд з приготування старовинної української страви. 

           6. Раніше - броньовик, тепер – бус
13-14 травня на Співочому полі Тернополя під егідою Ліги підприємців «Українська справа» пройде грандіозне мистецьке дійство, приурочене Дню Матері. У ці дні в парку Національного Відродження відбудуться благодійні ярмарки, працюватимуть торгові павільйони та намети. За всі благодійні пожертви тернополян і гостей міста та за частину виручених за час торгівлі на співучці коштів організатори вирішили придбати автомобіль для волонтерської групи «Схід та Захід – єдині». Урочисте вручення ключів від буса планують провести у заключний день мистецького фестивалю безпосередньо перед головною сценою.
За словами голови правління Ліги підприємців Михайла Ратушняка, волонтери неодноразово скаржилися на відсутність транспорту, яким можна доставляти зібрану від краян гуманітарну допомогу нашим бійцям на Схід.
До речі, більше року тому «Українська справа» вже придбала для легендарного батальйону «Київська Русь» броньований ГАЗ-53, який виконує свою місію на передовій разом з хоробрими українськими вояками.

        7. Козацькому роду – козацькі нагороди
Козацько-десантний екологічний осередок зголосився взяти активну участь у мистецькому фестивалі «Співоче поле. Тернопіль», який відбудеться 13-14 травня у парку Національного Відродження.
Козаки планують частувати гостей козацьким кулішем, відкриють на співучці музей зброї, доставленої із зони АТО, продемонструють, як виглядає козацький бойовий гопак.
А ще на всіх, хто у ці дні разом з «Українською справою» на Співочому полі вшановуватиме матерів, чекають козацькі розваги та забави. Хтось зможе спробувати свою влучність у тирі – з пневматичної зброї і навіть з арбалета. Інші перевірять свою спритність у масових змагах та іграх.
Переможців, як завжди, чекають призи та подарунки від козаків і організаторів. 









Немає коментарів:

Дописати коментар