понеділок, 1 травня 2017 р.

Як вирішуються земельні питання на Хмельниччині

У вересні 2015 року юридична компанія "Легіон" також відзначилась на Хмельниччині. Привезши з собою чимало молодиків спортивної форми.
На Хмельниччині в селі Кузьминці сталася сутичка. Почубилися представники двох підприємств, які вже другий рік не можуть поділити земельні та майнові паї. Щоби вгамувати пристрасті, міліції довелося застосувати зброю і залишитися в селі на ніч, де пристрасті досі не вляглися.
Худоба голодна, корови не доєні, техніка не в полі. Другий день селяни в Кузьминцях з вилами та лопатами в руках боронять своє господарство від попереднього хазяїна.

"Тільки дойку включили гукають, бо поприїжджала банда Грицая-атамана. Ми покинули корови доїти, прийшли, тут стоїмо. Вони заблокували прохід, КАМАЗ немає як проїхати молоковозом і все", - пояснила доярка Надія Пархоменко.
Раніше у господарстві хазяйнував харківський фермер. Його представники запевняють - він залишився власником майна і зараз. На підтвердження показують рішення суду. А дорогу перекрили, щоб селяни не вивезли худобу та техніку.
"Ми отримали рішення суду Рівненського господарського, яке каже, що ми маємо право безперешкодно користуватись майном, яке належить нам, розпоряджатись, господарювати.
Маючи рішення на руках ми не збираємось вивозити нічого, звільняти людей, блокувати роботу підприємства", - пояснив виконавчий директор фермерського господарства Гліб Гаврилов.
Однак селяни хочуть господарювати самостійно. Кажуть, майно належить їм. Довести це мають намір у суді.
"Це нашим потом зароблено, наших батьків і вони прийшли сюди битися. Чого вони прийшли до нас, чого вони прийшли битися на нашу землю", - бідкається пенсіонерка Лідія Коваль.
Дійшло мало не до кулаків. Щоб не допустити сутичок, у село приїхали два спецпідрозділи міліції. Між конфліктуючими сторонами правоохоронці розбили намет.
Тут же й місцева влада. Пропонує дочекатися остаточних суддівських рішень. Втім, дійти згоди не вийшло. Між сторонами зчинилась бійка. Щоб утихомирити людей, правоохоронцям довелося стріляти в повітря.
Під час сутички міліція затримала молодика зі зброєю. Два пістолети й наган передадуть на експертизу. За фактом відкрили кримінальне провадження.
Джерело: http://podrobnosti.ua/2059378-na-hmelnichchin-bunt-seljan-perers-u-strljaninu-vdeo.html

Немає коментарів:

Дописати коментар