середу, 18 квітня 2018 р.

Городенківці рішуче виступили проти ГЕСів

Мешканці Городенківського району спільно з іншими прикарпатцями та тернополянами рішуче протестують проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі. На зустрічі із представниками Укргідроенерго в Городенці вони заявили про те, що не дадуть побудувати ГЕС і знищити таким чином річку.
«Під кожною вашою бетономішалкою буде горіти земля», -
прозвучало від мікрофону. Згадали зайдам і бандерівський досвід краю.
Юрій Литвиненко, директор департаменту розвитку, запевнив, що будівництва не буде без волі громади, та заявив, що “Укргідроенерго” думає про майбутнє України та енергетики.
Люди не дали виступити юристу “Укргідроенерго”, скандуючи “Скільки сіл буде затоплено?!”.
Сільський голова Городниці Дмитро Коломийчук  висловив думку своєї  громади та категорично заперечив  будівництво ГЕС. "Ми розуміємо, що ви нам будете пояснювати за воду  і решту, але скажіть нам краще про результат. Ми приїхали не для того, щоб слухати, що ви будете розказувати, а щоб сказати категоричне "ні" забудові Дністра ГЕСами".Його виступ зустріли бурхливими оплесками.
Іван Вережак, сільський голова села Котиківка, сказав, що спочатку має відбутися оцінка шкоди, завданої Дністру, а потім – громадські слухання у кожному селі.
“Ми кричимо, щоб нас було чути по всьому Дністрові. Ви краще б пояснили, як розвивати Дністер і туризм, а не як будете затоплювати території”, – додав Іван Вережак та запитав, чи будуватиме УГЕ електростанції, якщо всі села виступлять проти.
Заступник начальника юридичного департаменту “Укргідроенерго” Олександр Фарагей на це сказав, що, якщо всі будуть проти, каскад ГЕС будуватися не буде. Якщо ж якась громада скаже "так", очевидно, будівництво розпочнуть.
Згодом з виступами і запитаннями виступило ще близько двох десятків осіб – депутати місцевих рад, пенсіонери та активісти. Всі вони заявляли, що категорично проти будівництва каскаду ГЕС на Дністрі.
Борис Гора прокоментував сьогоднішню подію:
Дякую Всім, хто був нині в Городенці і всім, хто нас підтримав, всім, хто був думками разом з нами! Я в захваті від Вас! Мені було приємно з багатьма зустрітись, і хоч мінімально поспілкуватись.
Влада не зробила урок з Майдану - назад поверненню нема і не буде! Ми не раби, шо будуть під їхні закони гарувати, їхню брехню слухати, ми ВІЛЬНІ ЛЮДИ, так само, як і наш ДНІСТЕР! Гройсман-насалик-сирота-і цих два щура, що були - то все одна банда за гроші, які не годні нажертися і від свого не відступають і далі! Якшо тре, вони мають таких, як Барна-трамвай, і закони з ними зроблять для себе. Інформуйте й надалі своїх родичів, сусідів, друзів, знайомтесь з однодумцями, небайдужими на місцях, гуртуйтесь, пропонуйте різні ідеї, реалізовуйте різні проекти, допомагайте, підстраховуйте один одного. Тільки в єдності наша сила!
Вишукуйте сексотів серед місцевих і контролюйте їх - перед поїздкою провідав заліщицьких Прокопа і Шипітка, нагадав, шо ми їх пам'ятаємо.
Окрема подяка атовцям - приємно було зустрітись.
Спецподяка НацКорпусу Тернополя, Івано-Франківська.
Були і інші присутні представники політпартій і рухів - Народний Контроль, Самопоміч, Укроп (в коменти можете щедобавити), представники Природніх парків, різних сільських громад - всім дякую! Щиро, чесно.
Дякую, хто мене інформував, підтримав і був на звязку.
Шануйте Дністер, природу і вони нам віддячуть в рази!
Фото моє, там шось з фільтром не тово) І за матюки трохи вибачте - нервують ті чиновники мене, в основному я більше часу біля печери живу, якби хтілись би).
Володимир Ханас, експерт Тернопільської кінокомісії відзначив:
"Дністер завжди був цивілізаційною річкою. Колись об його хвилі обламали зуби племена "чорних клобуків". Хто сьогодні про них згадує?. Доля чорних клобуків чекає і адептів Укргідри. Вони зчезнуть з лиця землі, а Дністер й надалі тішитиме наших спадкоємців. Сьогодні також тішить, що мешканці придністровських сил згуртувались перед небезпекою. Ми сьогодні привезли летючу виставку світлин "Люди Дністра". Краса Дністра набагато вартніша з щирими небайдужими людьми"
"Вигуки :"Ганьба" і "Банду геть!" не були найрадикальнішими на зустрічі...

Немає коментарів:

Дописати коментар