суботу, 6 жовтня 2018 р.

Протест проти ГЕС у Мишковичах



Четверо жителів села Мишковичі та троє представників громадської організації «Скеля» сьогодні прийшли на збори до сільської ради. Вони взяли участь у громадських слуханнях про будівництво мікро-ГЕС на річці Серет біля села Мишковичі. Представник громадської організації «Скеля» Андрій Об’єщик розповів, що будівництво електростанції почали із порушеннями. Забудовник Роман Дерень каже, що має документи і почав роботи законно.
Олександр Панчук повідомив, Державна архітектурно-будівельна інспекція мала б перевірити, чи законно почали будівництво ГЕС. Ми зателефонували туди, щоб отримати пояснення, чи перевіряла служба цей об'єкт. Секретар начальника інспекції Романа Медведя Галина Чубко телефоном повідомила, що керівника на місці немає. Ситуацію прокоментує у понеділок.
Також ми зателефонували до поліції, щоб дізнатися, чи підтверджений факт самовільного захоплення земельної ділянки, де будують гідроелектростанцію. Речник Нацполіції області Сергій Крета телефоном нам підтвердив, що за цим фактом відкрита кримінальна справа.

Немає коментарів:

Дописати коментар