пʼятницю, 8 лютого 2019 р.

Думки з приводу реформ у медицині

З огляду на коментарі у ФБ, скидається на те, що всі вже визначились з медичною реформою, себто всі «за», натомість спілкування з людьми, їхні життєві ситуації, свідчать про те, що ми ще наб’ємо чимало гуль на цьому шляху, кінець котрого досі незрозумілий... На моє переконання кожна реформа повинна спрямовуватись на збереження того, що було добре і впровадження того, що покращить стан, а нині - на ліквідацію тіньових та злочинних схем у медичній сфері.
Натомість «наші» медичні реформи останніх років радше нагадують експерименти, причому у кожного експериментатора є свій пакет новацій, впровадження яких не передбачає врахування нашого медичного набутку взагалі, так начебто десятиліттями ми жили, як дикуни і не мали ані медичної освіти ані медичного обслуговування населення. Опитування медиків, без котрих медична реформа НЕМОЖЛИВА, виявить суттєві розбіжності у думках щодо реформ і цим також ігнорувати не слід, аби не вийшло так: якщо медики не хочуть реформ, то ми зробимо реформи без них :-) 
П.С. при багатьох колишніх державних підприємствах ми мали власну поліклініку, профілактичні огляди, відвідати лікаря могли під час роботи, отримували путівки на санаторно-курортне лікування, талони на дієтичне харчування у кількох закладах міста? Чи це було зле? Це було добре...Це також було слушним використанням коштів платників податків і належним піклуванням з боку держави про здоров`я людей. Мережа фельдшерських пунктів у селах теж була доброю річчю. Нині поліклінік при підприємствах загалом нема, так само як дешевих путівок для робітників, дієтичних закладів харчування... Найсумніше, що усього цього вже ніколи не вернеш, бо приватним підприємствам радше йдеться про гроші та прибуток, а не про здоров`я персоналу і тепло у цехах... Нині ми розбудовуємо «капіталізм» з «новою медициною»... Якою вона буде? Побачимо згодом. Хочеться вірити в добре...

Немає коментарів:

Дописати коментар