середу, 28 серпня 2019 р.

Зйомки документального фільму «Хор Верьовки» на Буковині

Відбулися зйомки музичного документального фільму «Хор Верьовки» у Хотинській фортеці. 
Знімальний процес у Хотині відбувався за підтримки Буковинської кінокомісії, яка є партнером проекту. Голова Ради ГО «Буковинська кінокомісія» Владислав Севрюков зазначив: «Ми надзвичайно раді кожній кінокомпанії, яка знімає кіно на Буковині. Хотин – одна з наших найвідоміших локацій, де було знято десятки якщо не сотні кіноепізодів. 

Будемо раді, якщо кіномитці України та зарубіжжя відкриватимуть і інші кінопринади нашого краю. Повірте, у нас їх чимало. А ми, Буковинська кінокоміссія, будемо допомагати їм у цьому».
Більш детально про знімальний процесс розповів режисер фільму Володимир Шпак: «Хотинська фортеця - дуже атмосферне і неймовірно мальовниче місце, де час, ніби, зупиняється. Ідея знімати загальні плани і атмосферні плани саме тут з'явилася в нас ще задовго до зйомки і я дуже вдячний такій нагоді, заявити ці широти у нашому фільмі. Кадри, які ми відзняли на схилах хотинської фортеці, вражають своєю красою. Ми спеціально взяли квадрокоптер, щоб відзняти таємничі візерунки на стінах фортеці - "Вавілони" та "Голгофи"».
«В контексті стратегії діяльності Українського культурного фонду ми часто зазначаємо, що саме мистецтво є спосіб єднання, формування відповідального громадянського суспільства. Тому особливу цінність мають проекти, які охоплюють різні регіони, аудиторії. Переконана, фільм-концерт, присвячений видатному Хору Верьовки, допоможе багатьом українцям краще пізнати вітчизняну пісенну традицію, надихне й дасть стимул до ще глибшого пізнання культури» - зазначила виконавчий директор УКФ пані Юлія Федів.

Документальний повнометражний музичний фільм розповість не тільки історію всесвітньо відомого Національного заслуженого академічного народного хору України ім. Г. Верьовки, який має багато національних і міжнародних відзнак, але й розкриє синкретизм українського фольклору у сучасних музичних відео-кліпах на відомі українські народні пісні, що допоможе якомога яскравіше передати чуттєву атмосферу Української Етніки молодшому поколінню і не тільки.

Нагадуємо, що проект був підтриманий Українським Культурним Фондом, під час конкурсу якого став лауреатом програми «Підсилення потужності українського аудіовізуального сектору». 
Виробництвом фільму займається продюсери Юлія Чернявська та Олександр Ілляшенко. Зйомки стрічки «Хор Верьовки» далі триватимуть до кінця жовтня у різних регіонах України. Завершити роботу автори планують до початку листопаду 2019 року. А протягом 2020-го буде здійснено обмежений кінопрокат за сприяння асоціації кінокомісій України. Потому стрічку покажуть на телебаченні. 

Буковинська кінокомісія - некомерційна громадська організація, метою якої є залучення кіновиробників до зйомок на конкретних локальних територіях міста Чернівців та Чернівецької області. Буковинська кінокомісія є координуючим посередником, зацікавленим у залученні в регіон національних та закордонних кіновиробляючих компаній та практично сприяє продуктивній взаємодії з органами державної влади, місцевого самоврядування та кіноспільноти.

Український культурний фонд ‒ державна установа, створена у 2017 році, на підставі відповідного Закону України, з метою сприяння розвитку національної культури та мистецтва в державі, забезпечення сприятливих умов для розвитку інтелектуального та духовного потенціалу особистості і суспільства, широкого доступу громадян до національного культурного надбання, підтримки культурного розмаїття та інтеграції української культури у світовий культурний простір. Діяльність фонду, згідно чинного законодавства, спрямовується та координується Міністерством культури України. Підтримка проектів Українським культурним фондом здійснюється на конкурсних засадах.

Немає коментарів:

Дописати коментар