понеділок, 17 лютого 2020 р.

До річниці боїв за Дебальцевський плацдарм

П’ять років тому 18 лютого 2015 року завершився вихід українських військ з району Дебальцівського плацдарму

З 22 січня по 18 лютого 2015 року, під час проведення Антитерористичної операції на сході України відбулася найактивніша фаза боїв за Дебальцівський плацдарм.

Боєзіткнення між підрозділами Збройних Сил України і проросійськими бойовиками та підрозділами військ країни агресора в районі Дебальцевого тривали з липня 2014 року. 28 липня місто було повністю звільнене українськими військовими. У січні 2015 року, після остаточного зриву Мінських домовленостей, бойові дії в районі Дебальцівського плацдарму спалахнули з новою силою.

За підтримки танків, піхоти та артилерії бойовики атакували українські позиції під Вуглегірськом і зайняли місто 5 лютого. Після запеклих боїв частина українських сил станом на 10 – 11 лютого опинилася в оточенні. В результаті нових Мінських домовленостей 11 – 12 лютого обидві сторони повинні були з опівночі на 15 лютого припинити вогонь і відвести важке озброєння з лінії зіткнення, а підрозділи ЗСУ коридором вийти з Дебальцевого. До 18 лютого українські військові з боями вийшли з Дебальцевого в район Артемівська.

За результатами цієї операції Указом Президента України № 93/2015 від 18 лютого 2015 року, тоді командиру 128-ї окремої гвардійської гірсько-піхотної Закарпатської бригади полковнику Сергію Олександровичу Шапталі було присвоєно звання Героя України з врученням ордена “Золота Зірка”. На сьогодні генерал-майор Сергій Шаптала обіймає посаду начальника штабу – заступника командувача військ оперативного командування «Південь».
Воїни підрозділів, частин та з’єднаннь військ оперативного командування «Південь» глибоко шанують подвиг героїв Дебальцевого і беруть його за взірець того, як треба обороняти рідну землю, адже в бойовій сім’ї військ оперативного командування «Південь» є чимало військовослужбовців, які пройшли горнило боїв на Дебальцівському плацдармі.
Усім учасникам боїв під Дебальцевим ми бажаємо довголіття і щастя, ми пишаємося вами! І ми глибоко шануємо пам'ять про усіх полеглих воїнів, які віддали свої життя під час цієї операції! Герої Не вмирають! Пам'ять про них житиме вічно!

Слава Україні! Героям Слава!


(У публікації використано фото з архіву прес-центру ОК "Південь" періоду боїв на Дебальцівскому плацдармі 2014-2015 рр)

1 коментар:

  1. Do you understand there is a 12 word phrase you can speak to your partner... that will induce deep emotions of love and instinctual appeal for you buried within his chest?

    Because hidden in these 12 words is a "secret signal" that triggers a man's instinct to love, cherish and protect you with all his heart...

    12 Words Who Fuel A Man's Love Impulse

    This instinct is so built-in to a man's mind that it will make him work harder than before to love and admire you.

    In fact, triggering this all-powerful instinct is absolutely essential to getting the best ever relationship with your man that the moment you send your man one of the "Secret Signals"...

    ...You'll immediately find him expose his mind and heart to you in such a way he's never experienced before and he will identify you as the only woman in the world who has ever truly appealed to him.

    ВідповістиВидалити