вівторок, 25 лютого 2020 р.

Тернопіль і "Остання фортеця Хаджибей"

Відбулася робоча зустріч Голови правління ПрАТ «Одеська кіностудія» Андрій Осіпов та Голови Асоціації кінокомісій України Леонід Бицюра.
На зустрічі обговорювали перспективи майбутньої співпраці та підводили підсумки щодо успішності нинішніх проектів.
Леонід Бицюра прокоментував результати зустрічі. " Ми вже інформували, що легендарна Одеська кіностудія за сприянням Тернопільської кінокомісії здійснювала зйомки фільму "Пам"ять сонця" . Символічно, шо на широкі екрани України стрічка вийде 14 жовтня 2020 року під назвою «Остання фортеця Хаджибей», і ми вже традиційно плануємо допрем"єрний показ. Зараз триває постпродукція фільму і підготовка рекламної кампанії"

Режисером картини виступив Костянтин Коновалов. Автори сценарію - Євген Тимошенко і Костянтин Коновалов, продюсери фільму - Андрій Осіпов, Юрій Калиновський, Мірза Давітая і Заза Урушадзе.
Ролі у фільмі грають українські та турецькі актори.
Експерт Тернопільської кінокомісії Володимир Ханас розповів , що "події історично-пригодницької стрічки «Пам'ять сонця» відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор'я, кінця ХVIII століття. Османська Порта і Задунайська Січ ведуть боротьбу з Росією за Північне Причорномор'я. Тримається остання фортеця - Хаджибей. Козаки-задунайці посилають козака Андрія доставити листа турецькому коменданту, але фортецю захоплює ворог. Для того, щоб звільнити з полону коменданта і врятувати його дочку Фатіму, в яку закоханий Андрій, потрібно перемогти ворога, який господарює в фортеці..."
Захоплюююче. Чи не так?

На світлині наданій пресслужбою Одеської кіностудії - епізод з фільму

Кінокомісія: "Останню фортецю Хаджибей" покажуть в Тернополі 14 жовтня...:

Немає коментарів:

Дописати коментар