четвер, 21 травня 2020 р.

Акція до річниці арешту Сервера Мустафаєва

До річниці арешту Сервера Мустафаєва, кримського правозахисника, засновника Кримської солідарності і в'язня совісті, ми закликаємо вас приєднатися до нашої акції на його підтримку.
Для цього:
🤝 поставте фото, прикріплене до цього листа, як основну світлину своєї сторінки у Facebook або інших соціальних мережах
🤝 напишіть листа з вимогою звільнити активіста: https://www.amnesty.org.ua/uamustafaev/
🤝 поширте цей допис, аби якомога більше людей змогли долучитися до акції: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10157663649968978&id=94853523977

◾️21 травня 2018 року в будинку Мустафаєва в Бахчисараї члени російської Служби безпеки (ФСБ) провели обшук. Пізніше правозахиснику пред’явили звинувачення у «членстві в терористичній організації» за його ймовірні зв’язки з «Хізб ут-Тахрір», міжнародною ісламською організацією, яка заборонена як «терористична» в Росії, але є законною в Україні. Її члени не брали участь і не пропагували насильство у Криму ні до, ні після окупації півострова 2014 року. Імовірна приналежність до«Хізб ут-Тахрір» використовується російською владою в окупованому Криму як привід для переслідування інакомислячих. Наразі Серверу Мустафаєву загрожує до 25 років позбавлення волі. Ви можете допомогти!
Maksym Filipenko
Campaign Coordinator
Amnesty International Ukraine

Немає коментарів:

Дописати коментар