середу, 13 травня 2020 р.

Тетяна Повержук про відповідальність і #простіречі

На мій погляд, кожен з нас несе відповідальність про своє здоров'я в першу чергу перед собою
і потім перед іншими людьми, щоб не заразити їх і не погіршити і так малоприємні наслідки пандемії. Чому важливо бути відповідальним?

На мою думку, важливість цієї відповідальності полягає в нашому ж здоров'ї і благополуччі, адже, при невиконанні своїх обов'язків будь-ким, можна поставити хрест не тільки на вільному пересуванні і звичному стилі життя в період весни, а й на період літа і може навіть, осені, що буде дуже і дуже сумно і для нас, і для світової економіки. Шо ця відповідальність означає для нас?


Для мене ця відповідальність означає, що сидячи на дивані і по мінімуму контактуючи з людьми, можна «врятувати світ», а й це- дуже відповідальне завдання, так як треба постійно стежити за дистанцією, часто все дезінфікувати, особливо руки і часто використовувані предмети. Звичайно, було б легше не виконувати ці обов'язки, але в світі і так багато таких однодумців, отже, виконувати всі вимоги і правила поведінки при пандемії - велика відповідальність для мене. 
Що означає ця відповідальність для близьких вам людей?

Для моїх батьків, родичів і більшості знайомих дана відповідальність означає повну самоізоляцію і дотримання всіх правил, встановлених ВООЗ для запобігання пандемії коронавірусу. Хоча, багато хто все одно не відмовляють собі в задоволенні відвідати один одного або просто проїхатися на машині за місто і погуляти по полях (думаю, якщо для цього є кошти і можливості, то, при дотриманні всіх технік безпеки, цілком можна прогулятися на чистому повітрі або заїхати на чай до своєї мами, яка живе одна в квартирі). 

Що означає відповідальність для суспільства?

Для суспільства ця відповідальність означає так само, як і для всіх - самоізоляція, дотримання всіх правил і технік безпеки при виході на вулицю і контакті зі сторонніми. 
Які емоції супроводжують цю відповідальність? 
Як я помітила, у більшості старішого покоління, це почуття відповідальності супроводжується з почуттям страху, або тотальної підозріливістю до всього. Деякі більше сприймають це як борг перед собою, близькими і народом. Деяким може бути все одно на дану відповідальність, за що і платять своїм здоров'ям і грошима. як пов'язані воля і відповідальність? На мій погляд, воля і відповідальність досить тісно пов'язані, так як від волі людини залежить і як він буде ставитися до відповідальності і виконувати свої обов'язки. Людина без сили волі не здатний гідно і чесно виконувати свої обов'язки.

Якби ніхто не брав і / або не виконував обов'язки стосовно до інших людей в ситуації з пандемією коронавірусу нового типу, на мій погляд, незабаром нормальної і розміреному житті не побачив ніхто: ні вдома, ні в школі, ні, тим більше, в суспільстві, тому що в зв'язку з халатністю і необдуманими вчинками людей, урядам держав довелося б вжити найжорсткіших заходів щодо запобігання поширенню захворювання. Так як від пандемії страждає нормальний спосіб життя людей, отже, страждають і бізнеси, світова економіка.

Державам в майбутньому знадобляться великі витрати на усунення наслідків пандемії, а, отже, і робочі сили, для підняття економіки країн. Всім людям довелося б ізолюватися, школи і всі інші громадські місця закрилися б, в тому числі і магазини, вихід на вулицю був би за перепустками, їжа-за талонами, так як не було кому б сидіти в заводах і виробляти, розвозити їжу, і кількість продовольчих продуктів значно зменшилася б, а зарплат не було б в слідстві відсутності бюджету у країни, не кажучи про тои колі людей, які ледве-ледве перебивалися з зарплати до зарплати. Фізичного поняття суспільства як такого не існувало б, так як всі люди вже спілкувалися б онлайн, і це не замінить ніколи спілкування в живу і можливості торкнутися один одного. Збільшилася б кількість заявок на розлучення, так як люди не підозрювали, коли погоджувалися будувати сім'ю, про те, що їм доведеться весь час проводити зі своїм чоловіком в замкнутому просторі. Різко все відносини між більшістю людей погіршилося, що доводить всю критичність необхідність бути відповідальними по відношенню один до одного в такий нелегкий для всіх період.

Тетяна Повержук, м. Кишинів

Немає коментарів:

Дописати коментар