понеділок, 22 серпня 2022 р.

Ворожі ІПСО. Як виявити та протистояти?

Навички критичного мислення та зростання спроможностей до опору ворожій пропаганді отримають учасники та учасниці навчальних заходів "Ворожі ІПСО. Як виявити та протистояти?", котрі відбудуться у Тернополі з 5 по 10 вересня.

Якщо ви живете в Україні, споживаєте медіаконтент і користуєтеся соцмережами, то обов’язково стикаєтеся із інформаційно-психологічними спецопераціями (ІПСО), які ворог реалізує в мережі Інтернет. Якщо ви журналіст(ка), блогер(ка) чи викладач(ка) і створюєте контент чи навчаєте інших, обов’язково маєте орієнтуватися у термінології сучасних інформаційних воєн та вміти перевіряти факти і відрізняти їх від фейків.

На тренінгах ми розберемо суть ІПСО, про те, як ворожі ІПСО потрапляють в наш інформаційний простір та поширюються, розберемо кілька прикладів ІПСО, які ворог реалізує в Україні прямо зараз, пошукаємо «зраду» та «зрадників» і, звичайно, поговоримо про те, як захиститися від ворожого впливу в Інтернеті.

Тренінг проводять Марія Яремчук та Алла Мегель – військові журналістки, експертки із медіабезпеки та медіаграмотності, авторки навчального посібника «Ворожі ІПСО. Як визначити та протистояти?», авторки тренінгового курсу «Інформаційна безпека для фронтових добровольчих формувань» (2016 р.).

Тривалість тренінгового заходу – 3 год.

Місто проведення – м. Тернопіль.

Дати тренінгів 5-10 вересня.

Місце і час проведення з огляду на військові реалії будуть повідомлені учасникам і учасницям після формування груп із врахуванням побажань та безпекової ситуації.

Вік учасників/учасниць – від 18 р.

Участь у заходах безкоштовна.

Заходи проводяться за підтримки міжнародного благодійного фонду «Ізоляція. Платформа культурних ініціатив»

Проєкт «Ворожі ІПСО. Як виявити та протистояти?» відбувається в межах реалізації проєкту #ZMINA_2_0 “Субгранти для культурних проєктів” фонду ІЗОЛЯЦІЯ за фінансової підтримки Європейського Союзу. Зміст публікації є виключною відповідальністю ФОП Яремчук М.В. і не обов'язково відображає позицію Європейського Союзу.

#EU4USociety #ПрямуємоРазом #MovingForwardTogether 

Реєстрація з посиланням
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdVPUrMSHFLpRIzqDSDOP8f53OSA7ubUzdNlxfw7YCSKrmtfw/viewform

Немає коментарів:

Дописати коментар