вівторок, 23 серпня 2022 р.

Поклін Воюючої Української Нації

Поклін Воюючої Української Нації з нагоди 31-ої Річниці Проголошення Відновлення Державної Незалежности України 

Шановні члени ООЧСУ та Українці на Рідних Землях і розкидані по земській кулі!
Головна Управа Організації Оборони Чотирьох Свобід України в США щиро вітає Вас з Днем Незалежности України! З почуттям глибокого патріотизму, націоналізму, любові до рідного краю і нації, та прагненням до єдності, складаємо цей наш глибокий поклін Воюючої Українській Нації та її незламному дусі у вічі добра і зла з нагоди 31-ої Річниці Проголошення Відновлення Державної Незалежности України 24-го серпня 1991 р.
Беручи до уваги нелегкий, тернистий шлях до сьогоднішньої річниці, Головна Управа Організації Оборони Чотирьох Свобід України стверджує, що Українська Нація ще раз здала свій іспит здобути Українську Державу і зберегти свою історію, культурну спадщину, мову і духовність.
Пишемо це Вітання у хвилини, коли вічний ворог України і всього людства Росія, країна-агресора, напала на Українську Землю з фашистськими намірами і веде гірку, кроваву війну проти України та Української Нації. Ми, члени ООЧСУ та взагалі вся діяспора, гордимося та захоплюємося мужністю, відданістю та відвагою Українських Збройних Сил, Національної Гвардії України, загонами Територіяльної Оборони та цілої Української Нації. Ми, українська Діаспора у США, робимо все можливе, щоб допомогти Україні звільнити нашу землю від нелюдських окупантів – від демонстрацій та особистих зустрічей з посадовцями американського уряду – до гуманітарної та фінансової допомоги Україні. Віримо, що разом – переможемо московського ворога і наступний День Незалежности відсвяткуємо у мирі і перемозі!
Сьогодні українці в усьому світі вшановують 31-у річницю Незалежності України, в той час Українська Нація бореться за існування своєї нації та країни через неспровоковану нещадну війну, розпалену Москвою півроку тому.
Століттями Українська Нація прагнула і боролася за здобуття незалежної держави, зберігаючи при цьому свою культуру, мову та самоідентичність.
Століттями українці прагнули побудувати собі мирне, демократичне життя, яке часто порушувала Московія а потім Росія. Лише у 20-му столітті Українська Нація чотири рази проголошували незалежність і створювали демократичні уряди, востаннє 24 серпня 1991 року, яка існує до сьогодні. Упродовж своєї історії українці ніколи не нападали на чужі країни, одночасно вносячи свій внесок у світову скарбницю культурної величі. Водночас українцям довелося взяти нераз до рук зброю, щоб захистити себе та свою країну від усіх загарбників і ворогів, серед найсильніших з яких були нацистська Німеччина та Росія всіх кольорів.
Путін проголосив «2-3-денну» війну проти українців у пошуках нацистів, але він і його нелюдська зграя головорізів знайшли об’єднану націю україномовних і неукраїномовних українців від сходу до заходу, католиків, православних, євреїв, протестантів, та мусульманів, професіоналів й хліборобів, старших громадяни й молодь — усі завзято зголосилися знову боротися за незалежність своєї нації й країни. Нацистів він не знайшов.
Агресія Москви проти України підриває основні міжнародні принципи, життєво важливі для миру та безпеки, прийняті ООН. Ці принципи виходять за межі України та Європи, оскільки вони є основою міжнародного порядку, який Сполучені Штати Америки та її союзники побудували після Другої світової війни, забезпечивши світові найбільш процвітаючий і безпечний період у світовій історії.
Територіальна цілісність України є суверенною, непорушною та підлягає захисту, але частини території України, такі як східні області та Крим, наразі перебувають під російською військовою окупацією всупереч міжнародному праву. Ми вшановуємо зусилля та жертви Збройних Сил України, Національної Гвардії та підрозділів цивільної оборони, які зупинили подальшому просуванню «рашистських» військ в Україні, та їхню готовність захищати свої домівки, увесь європейський континент, колишні поневолені народи та їхніх союзників у Сполучених Штатах. проти подальшої агресії Росії.
Схиляємо наші голови перед пам’яттю воїнів, невинних цивільних і дітей, які віддали своє життя за свою Батьківщину. Ви сповнили першу точку Декалогу ОУН: Здобудеш Українську Державу або Загинеш у Боротьбі за Неї. Вічна і славна Вам Память! Ми згадуємо з глибокою пошаною мужніх «азовців», які потрапили в російський полон, а згодом були вбиті москалями запальною бомбою, холоднокровно вбитих невинних мирних жителів, зґвалтованих і вбитих дітей у присутності батьків. Зрозуміло, це – воєнні злочини державного терориста.
Рівень людського знищення москалями свідчить про беззаперечний факт наміру Москви cтерти з пам’яті цивілізованого світу все про Україну і українців – це геноцид. Отже, мова, права людини та культура народу України сьогодні знаходяться під такою ж загрозою, як і за часів радянського та царського режимів. Ми засуджуємо невпинний геноцид Росії в Україні, включно з невибірковими нападами на жінок і дітей, жертв сексуального насильства, а також на корінний кримськотатарський народ України та інші групи.
Проголошення Державної Незалежности України стало закономірним результатом нашого історичного розвитку, спільною перемогою багатьох поколінь найкращих синів і дочок України, які здобули Державну Самостійність у тяжких боротьбах з різними ворогами. Це не просто день народження держави. Це свято пам’яті про цілі покоління наших предків, що творили націю і боролися різними способами за державність, а також день, коли варта думати про завтрашній день, про майбутні покоління, про нашу відповідальність перед історією.
У всі часи існування Української Держави, Україна зазнавала багато ворожих нападів і зазіхань. Біля витоків і на сторожі державности стояли великі сини і дочки Української Нації – Микола Міхновський, В’ячеслав Липинський, Дмитро Донцов, Євген Коновалець, Степан Бандера, Роман Шухевич, Ярослав Стецько, Олена Теліга. Поруч із ними – сотні тисячі українських патріотів, героїв, відомих і невідомих, звичайних чоловіків, жінок і навіть молоді, які поклали життя за Батьківщину.
Свобода і незалежність не були подаровані українцям в 1991 року – українці боролися за це століттями. І сьогодні знову всі покоління українців борються за незалежність і волю своєї Батьківщини. Сьогодні, українцям необхідно пам’ятати вікову історію боротьби України за незалежність, аби припинити спроби Москви ідентифікувати нашу країну лише як частину пострадянського простору. Тому, що існують ворожі спроби представити Україну як молоду державу, важливо пам’ятати, що в 1991 році Україна не отримала, а повернула — відновила незалежність.
Також сьогодні ми одночасно силяємо наші голови і віддаємо поклін попереднім поколінням, членам і провідникам Революційної Організації Українських Націоналістів, які вісім десятиліть тому, 30-го червня 1941 р., проголосили Акт Відновлення Державної Незалежности України на знак тривалого прагнення і боротьби народу. Принципи Державної Незалежности України та плекання волі та демократичного життя сьогодні дають натхнення воякам і старшинам Збройних Сил України, Національній Гвардії та територіяльній обороні, які проливають свою кров у черговій війні проти московського наїздника. Цей непереможний, вічний дух запевнить українцям і Україні остаточну перемогу над московськими ордами.
І тому нам не однаково чи буде Україна незалежною, українською чи ні, чи будуть українці говорити українською мовою чи ні. Безліч поколінь українських патріотів віддали своє життя за те, щоби Україна була вільною, незалежною, суверенною українською державою української нації.
Нам випала велика історична місія здійснювати мрію багатьох поколінь українців – мати свою незалежну державу і відбити і подолати ворожих москалів тому, що, як писав Провідник Степан Бандера, доки існує Москва, доти існувати загроза Україні. Боляче про це говорити у святкові дні, але за неї Україна платить надзвичайно високу ціну – людські життя. Та нехай наші вороги знають, що націю, яка так дорого і кількакратно платить за свою Незалежність – неможливо здолати.
У цей святковий день, ми закликаємо Президента і Уряд України недозволити російському реваншеві, надати українським воякам у війні проти російського кровожадного ворога всі воєнні знаряддя до перемоги, зберегти українську мову як державну мову України, і піднести Україну до найвищого рівня у спільноті незалежних, демократичних держав світу. Немає компромісу з москалями! Лише перемога!
Сьогодні, як ніколи раніше, це Свято Державної Незалежности України висуває перед кожним із нас високі вимоги, спонукає до особливої відповідальности перед собою, своєю країною, прийдешніми поколіннями, оскільки це – найскладніший період сучасної України, тому що ще раз проливається українська кров і наша нація знову потерпає від збройної агресії ворожої Росії. Такою є ціна за прагнення нашого народу до гідного, самостійного життя у нероздільній, незалежній та процвітаючій, демократичній європейській державі. Зокрема, сьогодні віддаємо найглибшу шану Збройним Силам України та старшинам і рядовим воякам, які мужньо захищають тимчасово анексований московією Крим і цілу Україну.
Члени ООЧСУ та всі українські американці стверджують, що в національних інтересах Сполучених Штатів Америки– бачити Україну суверенною та демократичною державою, яка відповідає за власну зовнішню політику, військово сильною, територіально безпечною та економічно процвітаючою. Українці в усьому світі вдячні Вашингтону, Президенту, Сенату і Палаті представників, а також місцевим адміністраціям за непохитну підтримку України не лише морально та політично, а й у плані військового озброєння, з яким Збройні Сили України відбивають московських горлорізів в багатьох місцях України.
Святкуючи незалежність України, ми одночасно закликаємо Сполучені Штати озброїти Україну протитанковою зброєю та реактивними системами залпового вогню американського виробництва; підтримати повну інтеграцію України в західні структури, повторивши заклик до негайного прийняття Планів дій щодо членства в НАТО для України; і посилити основні економічні санкції проти всіх секторів російської економіки перед подальшою російською агресією.
Сьогодні, у День Незалежності України, візьмемо на себе зобов’язання допомогти Україні перемогти її ворога, відновити повний суверенітет над своїми міжнародними кордонами та зробимо все можливе, щоб допомогти українським воїнам-героям та їх надзвичайно бравому та мужньому президенту Зеленському, які сьогодні стоять на сторожі Свободи та Демократії не лише для України, а й для Європи та світу.
Тож нехай це святкове привітання лине, насамперед, до ветеранів визвольної боротьби різних часів, до сьогоднішніх Захисників Нації, які боронять Батьківщину, до їхніх рідних і близьких. Хай кріпне віра у неминучу перемогу над однією з найгірших імперій зла на планеті – нелюдської і кровожадної Росії. Також шлемо святкове привітання всім цивільним, духовним, професіоналам, міщанам і селянам, дорослим і молодді наше щире дякую за Ваш вклад у розбудову Незалежної Української Держави.
Україна стала незалежною, демократичною європейською країною, в якій громадяни цінують свою свободу, і неодноразово довели це на Майданах і на фронті. Так, незалежність – це радісне свято але нам не треба комфортної ілюзії, що наша незалежність забезпечена для грядущих поколінь. Не треба сприймати її як належне. Ворог України не спить і нам українцям на Батьківщині та в діяспорі не час спати! Боротьба за Українську Незалежність і майбутнє нації нині триває. Ідея України потребує щирої відданості сьогодні не менше, ніж у той день, коли патріотичні депутати демократичного крила внесли синьо-жовтий прапор у сесійну залю Верховної Ради УРСР або проголосили Акт Відновлення Державної Незалежности України у 1991 р. Нам всім необхідно далі нести високо наш стяг і допомогти нашим братам і сестрам на Рідних Землях всіма способами подолати ворожих москалів і зберегти Державну Незалежність України для майбутніх поколінь.
Наша держава і нація гідні кращого майбутнього і чільного місця у колі провідних незалежних держав.
Бажаємо Українській Нації перемогу, миру і злагоди, міцного здоров’я, щастя, вагомих успіхів на фронті та вдома у всіх починаннях, нових здобутків в ім’я нашої держави та її майбутнього!
З Днем Незалежности вітаємо тебе, Україно, Твоїх Захисників і Твоїх синів і дочок – і усіх українців, сущих на рідних землях та розкиданих по всьому світу! З Днем Незалежности, ми, члени Організації Оборони Чотирьох Свобід України, присягаємо нашу вірність і відданість Україні.
«Згинуть наші вороженьки, як роса на сонці»! Бо з нами Бог! Бо за нами Правда!
Слава Українській Державі! Слава Нації! Смерть Москалям!
Все буде Україна! Слава Україні!
За ГУ ООЧСУ:
Микола Грицковян- голова 
 Ігор Длябога- секретар

Немає коментарів:

Дописати коментар