вівторок, 21 листопада 2017 р.

Перспективи Тернопільського замку


Виявлення нових оборонних споруд Тернопільського замку та перспективи їх використання у туризмі
Тернополяни звикли чути легенду про поселення Топільче (Сопільче), що старе місто було захищене мочариськами, озером та високим земляним валом, а ще - дерев'яним частоколом.
Від оборонної системи тих часів до сьогоднішнього дня не збереглось майже нічого. Тернопільський замок не справляє враження оборонної фортеці.

Сьогодні ми вперше відкриваємо результати наших багаторічних досліджень, які беззаперечно свідчать, що середньовічний Тернопіль мав набагато досконалішу систему міських укріплень та укріплень замку, ніж про те сказано в історії.
Більшість артефактів збереглися до наших днів і знаходяться у товщі ґрунту, а отже вони є не тільки новими записами в історії, а й матеріальною історичною цінністю, яку можна розкрити і заекспонувати для огляду туристів, а також доповнити туристичною інфраструктурою.
Вважаю, що перед тернополянами відкриється новий потенціал для розвитку міського туризму, а також нові можливості влитись у діючу мережу замкового туризму на Західній Україні.
Текст і світлина: Архітектурна Майстерня ФОП Вербовецького Ю. В.
2017 р
Пропонуємо вашій увазі візуалізацію проекту реконструкції Тернопільського замку і території навколо нього, який розробив архітектор Юрій Вербовецький і презентував 20 листопада 2017 року у приміщенні міської ради.

Немає коментарів:

Дописати коментар