суботу, 4 листопада 2017 р.

Docudays UA в Тернополі. День третій



Під час  прес-конференції регіональних координаторів показів Мандрівного міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA у Тернопільській області: Володимира ХанасаЛеоніда Бицюри та Олександра Степаненка було анонсовано триденний відкритий показ фільмів у Палаці Кіно. Завтра - останній день відкритих показів . Нижче ви можете ознайомитися з  анонсами фільмів недільної програми.
Місцевий партнер показів фільмів - Творче об'єднання "Кінохвиля".  Перегляд фільмів - безкоштовний.



5 листопада , Палац Кіно,

17. 00 Моя донька Нора / My Daughter Nora
           16 хв, Бельгія, Франція, 2016
          Реж. Ясна Країновіч
Нора, донька Саміри, поїхала до Сирії у травні 2013 року. Відтоді мати заглядає під кожен камінь, намагаючись її знайти. Цей фільм – лист, який Саміра написала Норі. Він спостерігає за Самірою, поки та бореться, щоб не дозволити іншим молодим людям поїхати, поки прямує до кордону із Сирією. Камера спостерігає за болісним повсякденням, у якому вона розривається між надією і страхом втратити доньку на війні.

17.20 Щоденник / The Diary
            34 хв,Україна, 2016
            Реж. Олександра Чупріна
Денису - 14. Він отримує двійки, рубиться в Доту і шукає себе. “Щоденник - твоє обличчя”, - кажуть йому у школі. У відповідь він створює альтернативний відеощоденник, де відверто розмірковує про те, що дійсно турбує його. Ми - за лаштунками підліткового життя. Який він - шлях дорослішання?

18.00 - Домашні ігри / Home Games
             17 хв, Великобританія, Україна, Франція, 2017
            Реж. Аліса Коваленко
Фільм зображує життя Аліни Шилової, 20-річної киянки, яку може врятувати від бідності захоплення футболом. Наразі дівчина професійно займається спортом, але обставини складаються неоднозначно: раптово помирає мати Аліни, і на руках у юної спортсменки лишаються маленькі брат і сестра – 6-річний Ренат і 7-річна Регіна. Аліна стає їм за матір. Її спортивна кар’єра на межі провалу. Уся їхня сім’я мешкає у тісній однокімнатній квартирі. Аліна хоче для брата і сестри кращого дитинства, ніж було у неї. Чи вистачить їй сили, аби впоратись з усіма труднощами? Як виграти матч свого життя, коли можливості і обставини проти тебе?

18.40 - В іншому світі / In Another World
             26 хв, Польща, 2016
             Реж. Анна Бединська
У 40-річної Касі двоє дітей-підлітків, щасливий шлюб, її кохає чоловік. Вона жінка середнього класу з високим рівнем освіти, обімає посаду менеджера. Її життя чудово організоване, вона досягає успіху у будь-якій справі. Одного дня її спокійне та досконале життя руйнує новина про те, що вона вагітна дитиною з синдромом Дауна. У цей момент вона може вирішити: народити або зробити аборт. Але їй не подобається жодне з цих рішень. Кожне з них призведе до драматичних наслідків і травм. Камера стежить за нею протягом більш ніж шести місяців, документуючи її душевний стан та емоції. Аж до останньої сцени фільму – пологів.

19.10 - У пошуках кращої долі / The World We Live In: Wandering Workers in Germany
            17 хв, Німеччина, 2016
            Реж. Ганна Фішер
Кілька випадків трудової експлуатації робітників-мігрантів із країн Східної Європи широко відомі громадськості. У цьому фільмі зображено життя трьох заробітчан. Це будівельник з Болгарії, який живе на вулицях Франкфурта, збираючи пляшки задля грошей на прожиття. Це жінка з Румунії, яка живе в кімнаті готелю разом із доньками. Щодня вона йде на пошуки роботи. І пенсіонер із Болгарії – водій вантажівки, який живе на трасі протягом чотирьох місяців, щоб підтримувати сім’ю вдома. Їхнє повсякдення позначене похмурою монотонністю та відірваністю від суспільства, але вони все одно не облишили надій на краще життя.

19.30 Між іншим / Meanwhile
          25 хв, Україна, 2016
          Реж. Юлія Алпен, Микита Лисько, Олександра Васина, Наталка Целюба
«Між іншим»складається з реальних історій українських мігранток в Європі, які розповідають, чому вирішили змінити місце проживання і які мотиви ними керували.

20.00 Історія зимового саду / The Winter Garden’s Tale
          20 хв, Україна, 2017
          Реж. Семен Мозговий
Історія фільму базується на долі Павільону квітникарства колишнього ВДНГ та його літньої працівниці – Валентини Вороніної,  яка підтримує цей простір, вкладаючи туди своє життя, коли раптом приходять зміни. Після сорока п’яти років роботи її просять піти на пенсію. Та Вороніна не погоджується, бо вважає, що всі рослини без неї загинуть. 

Немає коментарів:

Дописати коментар