неділю, 9 червня 2019 р.

Націоналістичні сили згуртувались на вибори

ВО “Свобода”, Національний Корпус, Правий Сектор, Українська Добровольча Армія, ОУН та Конгрес Українських Націоналістів йдуть на вибори до Верховної Ради спільним списком. Відповідне рішення ухвалив З’їзд ВО “Свобода” 9 червня.
Уперше за десятиліття націоналістичні сили згуртувались, щоб виступити єдиним фронтом на виборах і в наступному парламенті створити єдину потужну фракцію .
Очолить похід за мандатами лідер ВО “Свобода” Олег Тягнибок. До першої п’ятірки списку також увійшли лідер Національного Корпусу, перший командир полку "Азов" Андрій Білецький, командир Української Добровольчої Армії, екс-голова "Правого сектору" Дмитро Ярош, голова "Правого Сектору" Андрій Тарасенко та віце-спікер Верховної Ради України VII скликання Руслан Кошулинський.
Як йдеться у поширеній прес-службою "Нацкорпуса" заяві, політсили і громадські організації об'єдналися заради перезапуску українського патріотичного руху.
"Майбутні вибори стануть вирішальним кроком і складним випробуванням для України. Буде визначено вектор розвитку держави ще на п'ять років. За цей час країна може або відродитися з попелу і дати відсіч агресору, або дотла згоріти в полум'ї війни і корупції", - йдеться в заяві.
Також до першої десятки увійшли Богдан Бенюк, народний артист України, Родіон Кудряшов, керівник штабу ПП "Національний корпус", Олександр Сич, голова Івано-Франківської обласної ради, Пилип Іллєнко, голова Держкіно України, Юрій Сиротюк, голова фракції ВО "Свобода" в Київраді.
Окрім спільного списку, під час зібрання також затвердили перелік кандидатів у одномандатних мажоритарних округах.
Так на Тернопільщині кандидатами в народні депутати України в одномандатних мажоритарних виборчих округах затверджено: 167-ий округ  — Олег Сиротюк, 166-ий - Степан Брацунь (КУН), 165-ий — Володимир Мисик, 164-ий - Михайло Головко. По  163-му окрузі  (місто Тернопіль) балотуватиметься Леонід Бицюра.

Немає коментарів:

Дописати коментар