неділю, 23 червня 2019 р.

Бойова підготовка на полігоні

Нещодавно розвідники окремого розвідувального батальйону оперативного командування «Південь», перебуваючи на планових заняттях з бойової підготовки на одному з військових полігонів оперативного командування «Захід», відпрацьовували завдання вогневої підготовки, а саме: стрільбу в динаміці трійками, стрільбу з різних положень в русі та метання гранати в комплексі зі стрільбою. Також, воїни-розвідники відшліфовуючи свої вміння та навички в проведенні «зачистки» будівлі при відпрацюванні завдань за призначенням, тренувались використовуючи за новітніми методиками страйкбольну зброю. Окрім цього пройшли заняття з інженерної справи. 
З давніх часів відомо що воїн-розвідник це високопідготовлений фахівець з багатьох напрямків бойового забезпечення. Відомий український історик Дмитро Яворницький писав у своїх дослідженнях що, не має такої «роботи» на війні яку б не можна було доручити українським козакам пластунам-розвідникам. В часи Першої та Другої світової саме нащадки запорожців мали найбільшу кількість виходів для розвідки, як переднього краю оборони противника так і глибинної розвідки у ворожих тилах, це незважаючи на те у яких арміях, (РККА, Збройні сили США та Британської імперії, армії нацистської Німеччини - зокрема у з’єднанні «Бранденбург 800» і ін.) та бойових партизанських рухах (УПА, червоні партизанські загони СРСР і ін.) вони перебували та воювали...
Сучасні воїни розвідники ЗС України цінують «творчий доробок» та досвід предків з спецефічної бойової роботи, використовують його, і вміло доповнюють новими способами з методики бойової підготовки. Як кажуть тихо прийшов, тихо пішов... Та щоб виконати все на відмінно треба знати та вміти багато.

Ігор Крочак, військовий історик, офіцер ЗС України

( У мене все ГУД, особисто я знаходжуся зараз в іншому місці, але подумки завжди з рідним куренем. Того і поставив ще і своє фото... Ось якось так...)

Немає коментарів:

Дописати коментар