суботу, 9 липня 2011 р.

Депутати не захотіли паперових папок з рішеннями, планшети їм подобаються більше

 - Я думаю, нам набагато було б зручніше, якби усі рішенням нам надсилались на електронну пошту, - каже депутат міськради від партії "Совість України" Андрій Очеретний. - З документами в електронному вигляді зручніше працювати, до того ж це економніше, оскільки знімає витрати на папір і друк матеріалів. 
 - Я не бачу в цьому ніякої проблеми. Депутати, які бажають отримувати проекти рішень на електронку - хай просто залишать свої е-мейли, - каже міський голова Володимир Гройсман. - Це не проблема, крім того сьогодні в міській раді ми максимум документообігу перевели в електронний режим.  Коли мова зайшла про електронний режим роботи з проектами рішень міськради, хтось з депутатів з залу зауважив, що в такому разі потрібно видавати ще й ноутбуки. Але з ними не судилося...
 - Думаю, можна було б забезпечити депутатів планшетами, щоб вони бачили рішення перед собою, - додав Андрій Очеретний. У відповідь мер спочатку пожартував, що уже знає, хто буде спонсором придбання планшетів, але потім додав, що вивчить цю ідею.
 - Один планшет коштує близько 500 доларів, у нас 50 депутатів, тобто мова йде про 25 тисяч доларів, - прикинув міський голова.
 «20 хвилин» також вирішила приблизно порахувати, в скільки обходиться мерії друк матеріалів до сесії.
 Папка з рішеннями міськради, яка першою потрапила до рук, містила близько 200 листків формату А-4, у випадку, якщо на сесії слухають чи приймають міський бюджет - більше.  В стандартній пачці з папером, того ж формату А-4 - 500 аркушів.
 Ми вирішили не брати до уваги те, що матеріали на сесію отримують не лише 50 депутатів міської ради, а мер, його заступники і частково начальники профільних управлінь. Також не брались до уваги витрати на друк проектів рішень.
 Але, для зручності підрахунків ми припустили, що кожна папка з рішеннями містить 250 аркушів. Отже, однієї папки паперу досить, аби забезпечити матеріалами двох депутатів. Для 50 депутатів потрібно 25 пачок. Їх ціна - 1000 гривень, при умові що одна пачка коштує 40 гривень.
 За рік в міській раді проходить приблизно 12 основних сесій. Тобто в рік на папір витрачається 120 тисяч гривень. Або 15 тисяч доларів.  Якщо спів ставити ці дані з підрахунками мера, виходить, що у випадку придбання планшетів для депутатів, ці витрати "відіб'ються" приблизно за півтори роки.

Немає коментарів:

Дописати коментар