неділю, 17 липня 2011 р.

“Не миритися з половинчастими речами”, – закликав молодь Глава УГКЦ під час прощі в Зарваниці

“Сьогодні світ говорить про нас, як про молоду Церкву, тому маю радість звернутись до вас із словом заохоти бути вічно молодими», − звернувся Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ, до учасників Всеукраїнської та молодіжної прощі, яка відбувається 16-17 липня  у Зарваниці.

Участь у заході бере Його еміненція Луїс Кардинал Мартінес Сістак, який за словами Блаженнішого Святослава є добрим батьком, для українців за кордоном, Владика Михаїл (Гринчишин), Апостольський Екзарх для українців Франції, країн Бенілюксу та Швейцарії, Владика Ігор (Возьняк), Архиєпископ Львівський, Владика Михаїл (Колтун), Єпарх Сокальсько- Жовківський, Владика Василь (Семенюк), Єпарх Тернопільсько- Зборівський, високопреподобний отець Вечеслав Тумір, тимчасово повірений у справах Апостольської Нунціатури в Україні.
У проповіді Блаженніший Святослав виокремив ознаки молоді, а саме: непосидющість, активний оптимізм та максималізм. Попросив на фоні християнської небайдужості бути непосидючими і активними християнами, розрухати нашу Церкву та українську державу. Ніколи не миритися із половинчастими речами і вимагати від усіх і від себе відповідно до сил і можливостей, «і Бог вас буде благословляти», − відзначив Глава УГКЦ.

Звертаючись до молоді побажав, щоб «Боже благословення спочивало на кожному і робило кожне серце щораз молодшим і сильнішим у вірі. А Зарваницька Божа Мати випросила доброї долі для кожного із нас».
Відтак Його еміненція Луїс Кардинал Мартінес Сістак передав вітання із сестриної Церкви Барселони. «Перебуваючи з вами моє серце омолоджується», і закликав молодь, «підтримувати віру у сучасному світі», − зазначив почесний гість прощі. Крім того, побажав усім «осягнути істину, адже Бог споконвіку Тебе знав, про Тебе думав, і Тебе полюбив. Будьте сильними і мужніми».

Немає коментарів:

Дописати коментар