середу, 20 липня 2011 р.

В Тернополі відбудеться Всеукраїнський благодійний аукціон

19 липня відбулась прес-конференція з приводу проведення в Тернополі 28 липня всеукраїнського благодійного аукціону до Всесвітнього дня боротьби з гепатитами.
Відомо, що кожна дванадцята людина в світі є носієм вірусу гепатиту В або С. Наша країна не має точних даних, але за попередніми оцінками експертів майже 10 відсотків українців хворі вірусним гепатитом, і навіть можуть про це не здогадуватись. Саме через це, проведення Першого Всесвітнього Дня боротьби з гепатитом було ініційовано Світовим Альянсом з проблем гепатиту ще у 2008 році. Цього року проведення заходів боротьби з вірусними гепатитами В та С в Україні та Тернополі зокрема заплановане на 28 липня.
Присутня представниця Фонду розвитку міста Тернополя ім..В.Лучаківського Катерина Заграбелюк розповіла журналістам про те, що з середини лютого до кінця квітня місяця, в місті відбувся конкурс на тему: «Зупинимо гепатит С», кращі художні роботи цього конкурсу будуть представленні для продажу на аукціоні, який відбудеться 28 липня в КП ЦДМІ ім..О.Довженка, кошти з якого будуть передані на лікування особам, що хворіють гепатитом. Своєю творчістю молоді автори привернули увагу до даної проблематики. Усі переможці та учасники проведеного конкурсу будуть відзначенні цінними призами,подарунками та грамотами.
Керівник проекту «Підтримка Громадської ініціативи профілактики та вилікувань від гепатитів «FAQ гепатит»» Володимир Ханас повідомив, що шістнадцять найкращих робіт увійдуть до просвітницько-інформаційної брошури, що буде представлена 28 липня громадськості. «В цей день в Тернополі заплановані масові дійства, що приурочені до проведення Всесвітнього Дня боротьби з гепатитами. А саме: проведення безкоштовних експрес-тестів на виявлення гепатиту в людей, роздача інформаційних матеріалів волонтерами на тему діагностики і профілактики гепатиту В та С.» повідомив громадський діяч.
Організатори аукціону АМГО «Фонд розвитку міста Тернополя», спільно з ТМО «Нівроку», за підтримки генерального партнера «Приват Банк», даною акцією намагатимуться привернути якнайбільше уваги громадськості та влади до проблематики діагностування та профілактики захворюваності на вірусні гепатити.

Немає коментарів:

Дописати коментар