четвер, 14 липня 2011 р.

В Кіровограді презентовано конкурс малих проектів для органів самоорганізації населення.

20 липня у Кіровограді, відбувся круглий стіл “Фінансова підтримка громадських ініціатив у Кіровоградській області”. Захід організовувала Кіровоградська обласна організація ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення” за підтримки Громадського офісу та програми “Посилення впливу громадянського суспільства” Міжнародного фонду “Відродження”.

Під час круглого столу було презентовано конкурс малих проектів для органів самоорганізації населення (ОСН) та громадських організацій “Ідея – дія – результат”. Окрім цього, учасники обговорять шляхи поширення інформації про можливості підтримки соціальних проектів на конкурсній основі, а також поділяться проблемами, з якими довелося зіткнутися при поширенні інформації серед районних ЗМІ Кіровоградщини.

До участі у круглому столі запрошено представників: Кіровоградської обласної державної адміністрації; громадських і профспілкових організацій; органів самоорганізації населення; обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського; обласної організації Національної спілки журналістів України; обласних засобів масової інформації.

Конкурс стосується трьох тематичних напрямів: впровадження механізму впливу громадськості на процес прийняття рішень органами влади; реалізація права громадян на доступ до публічної інформації; проведення громадської експертизи дій місцевої влади.

До 8 вересня організатори конкурсу збиратимуть цікаві проектні ідеї. Їх можна подавати в довільній формі, але обов’язково слід указати назву проекту, проблему, на вирішення якої він спрямований, мету проекту, перелік орієнтовних заходів, очікувані результати проекту, ресурси, необхідні для його виконання, контактну інформацію про організацію й автора ідеї.

Організації, які вчасно надішлють проектні ідеї на поштову адресу КОО ВГО “АССН” (а/с №48, Кіровоград-5, 25005) або ж на електронну адресу конкурсу ( kirovograd.samoorg@gmail.com, у полі “Тема повідомлення” слід указати назву проекту), буде запрошено на одноденний семінар із написання проектів. Учасникам із районів компенсують кошти за проїзд. За результатами семінару представники організацій зможуть підготувати повну версію проектної заявки, яку слід подати до 9 жовтня.

Максимальний розмір коштів на один проект становитиме 11 100 гривень. Організатори мають намір підтримати 8 найкращих ініціатив.

Контакти: Кіровоградська обласна організація ВГО “Асоціація сприяння самоорганізації населення”, Віталій Довганюк, (0522) 27 23 29, kirovograd.samoorg@gmail.com

Немає коментарів:

Дописати коментар