четвер, 3 березня 2016 р.

Про статути місцевих громад

"ГРОМАДЯНСЬКА ПОЗИЦІЯ" ВИМАГАЄ У МІСЦЕВОЇ ВЛАДИ РОЗРОБКИ та ЗАТВЕРДЖЕННЯ СТАТУТІВ і ГЕНЕРАЛЬНИХ ПЛАНІВ ЗАБУДОВИ!
Рада Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянська позиція» 29 лютого 2016 року розглянула питання розробки і затвердження місцевими радами області статутів територіальних громад та генеральних планів міст і селищ області.

Аналіз стану справ показав, що лише окремі місцеві ради області затвердили і використовують статути громад , які є найважливішими інструментами у реалізації своіх прав територіальними громадами. Невід'ємними частинами Статутів є три положення: про громадські слухання, про місцеві ініціативи, а також про порядок проведення зборів громадян за місцем проживання.
Статути громад є своєрідною конституцією органів місцевого самоврядування, без реалізаціі яких рухатись в бік європейських цінностей є неможливо.
Генеральні плани є також дуже важливими документами. В населених пунктах до 50 тис. жителів генплани виконують функцію і детальних планів забудови, що дає наші міста, селища і села забудовувати правильно, із дотриманням державно- будівельних, екологічних, санітарно- епідеміологічних норм. Генеральні плани дозволять правильно формувати архітектурні обличчя наших населених пунктів.
В прийнятому рішенні Радою обласної організації партії рекомендовано головам районних, міських та селищних організацій політичної партії «Громадянська позиція» звернутись до міських і селищних голів та через депутатів, обраних від політичної партії «Громадянська позиція», з вимогою про ініціювання розгляду на сесіях відповідних рад питань


Петро Ландяк

Немає коментарів:

Дописати коментар