понеділок, 13 лютого 2017 р.

Ще одна сільрада проти Дністровських ГЕСів

Продовжуються зустрічі мешканців Тернопільської та Івано-Франківської областей в спільній боротьбі проти спорудження ГЕСів на Дністрі.
10 лютого, представники Тернопільського осередку Руху Нових Сил вирушили в село Городниця, що на Франківщині. Там відбулась зустріч із громадою села та активістами руху «Вільний Дністер».
Мешканці висловили свою чітку позицію проти гідроелектростанцій. Тож на засіданні сільської ради одноголосно проголосували проти будівництва каскаду на Дністрі.
«Перш за все, ГЕСи знищать один із семи чудес України - національний природній парк «Дністровський каньйон». Окрім цього, люди можуть втратити домівки та малий місцевий бізнес, адже Дністер привабливий для туристів не лише з України. Ми раді, що люди згуртувались та відстоюють свою позицію. Минули часи, коли вірили балачкам популістів та псевдо-реформаторів. Наша команда підтримує громаду і вважаємо, що гроші для ГЕСів можна використати ефективніше - побудувати вітро-, сонячні станції; розвивати туризм для покращення економічної і туристичної привабливості регіону», - коментує член Руху Нових Сил в Тернопільській області - Василь Ханас. Нагадаємо, кожен з нас може долучитись до цієї справи віддавши свій підпис під елетронною петицією Президентові України:
Територія, що являється під загрозою затоплення внаслідок побудови ГЕС:  

Немає коментарів:

Дописати коментар