четвер, 23 лютого 2017 р.

Активісти Руху Нових Сил висаджують дерева проти забудов

Тернополяни продовжують боротись з будівельним хаосом в місті. Щоб зберегти парки, сквери і стадіони мешканці об’єднуються та неодноразово протестують. 
23 лютого 2017 р. відбулась акція проти забудови меж парків, напередодні сесії міської ради по прийняттю генплану міста Тернопіль. Учасники акції висадили дерева у трьох парках міста: Гідропарк «Топільче»,  парк ім. Тараса Шевченка, «Старий парк».

Участь в ній взяли представники ГО «Глибинний екологічний опір», Руху Нових Сил, Демократичного Альянсу та небайдужі містяни. 

Люди обійшли території скандальних забудов парків та висадили саджанці дерев. 
«Наша головна вимога – зупинити «дерибан» землі. Наступне, ми закликаємо депутатів міської ради голосувати проти внесення змін до Генерального плану. Також звертаємось до тернополян із проханням подзвонити до депутатів своїх округів і донести їм власну думку», - розповідає керівник громадської організації Оксана Кузьменко. 
До активістів підходив сторож будівельної техніки. Чоловік забороняв клеїти на паркан інформаційні листівки із зображенням фальсифікацій Генплану. Та незважаючи на його заборони, мешканці завершили розпочате. 

«Рух Нових Сил підтримує будь-які акції, способи і заходи порятунку міста! Наприклад, сьогодні в парку Топільче біля торгового центру «Орнава» ми посадили саджанець верби. «
Прийняття Генерального плану міста – це узаконення оборудок, та забудови парків. Зелене насадження - це дуже символічно, адже в парках мають бути дерева, дитячі майданчики і місця для прогулянок, а не величезні житлові будинки, льодові манежі, автомийки та інше», - пояснює представник Руху Нових Сил Василь Ханас. 
Завтра, 24 лютого відбудеться сесія міської ради, де саме від голосів депутатів буде визначено чи вдасться міський чиновникам прикрити усі свої оборудки, чи винні понесуть відповідальність. 
«Представники Руху Нових Сил збираються завтра прийти і проконтролювати дії депутатів. Також ми закликаємо тернополян не стояти осторонь і показати, що справжня влада – люди, які надали їм повноваження бути представниками громади!», - заявляє координатор обласної організації Руху Нових Сил Михайло Жирівський.


Немає коментарів:

Дописати коментар