неділю, 21 січня 2018 р.

Звернення ГС "Об"єднання учасників АТО Тернопілля" щодо проїзду

Звернення Громадської Спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» з приводу інформації щодо скасування пільг на безкоштовний проїзд у міському транспорті Тернополя учасникам бойових дій без картки тернополянина.
Сьогодні всім відомо про події, які відбувались під стінами КМУ в Києві, де зібрались учасники бойових дій з різних регіонів України з вимогою скасувати дію Постанови КМУ №413 в частині, що стосується обмеження для учасників бойових дій щодо надання їм у власність земельних ділянок.

Хлопці не вперше збирались під стінами КМУ з цією вимогою і сьогодні чиновники прийняли правильне рішення і скасували дію Постанови №413 в частині учасників АТО.
Але як нам нещодавно стало відомо із електронних засобів масової інформації, що правами учасників бойових дій нехтують, а саме на сайті «Тернополяни» сьогодні о 16:40 з’явилось повідомлення про те, що незабаром у тернопільському міському транспорті учасники бойових дій не зможуть скористатись правом безкоштовного проїзду, якщо в них немає картки тернополянина.
З цього приводу ми хочемо звернутися до міського голови із заявою:
«Надалу С.В.
Шановний Сергій Віталійович!
Ми і раніше чули інформацію про те, що без картки тернополянина ми не зможемо користуватися пільгами, гарантованими нам державою, але до останнього моменту ми сподівались на ваш здоровий глузд…
Тернопільська обласна Спілка учасників АТО вважає такі дії порушенням своїх гарантованих чинним законодавством прав. Нагадаємо вам, що ряд пільг та соціальних гарантій для учасників бойових дій та прирівняних до них осіб, встановлені Законом України «Про статус ветеранів війни та гарантії їх соціального захисту», постановами Кабінету Міністрів України, іншими законами та нормативними актами. Жодне рішення органу місцевого самоврядування чи його виконавчого комітету не може відміняти пільг, встановлених законодавством України. Їх гарантом виступає держава.
Також хочемо вам нагадати, що пільги на безкоштовний проїзд для учасників бойових дій та прирівняних до них осіб, діють на всій території України, незалежно від місця реєстрації особи, яка користується цією пільгою. Тобто учасник АТО з посвідченням УБД має право безкоштовно їздити в Харкові, Тернополі, Києві та інших містах України, незалежно від наявності в нього картки тернополянина/киянина тощо.
Таке рішення про скасування пільг на безкоштовний проїзд у міському транспорті Тернополя ми вважаємо грубим порушенням наших прав та законних інтересів та обіцяємо вам прийти Спілкою учасників АТО Тернопільської області в повному складі на найближчу сесію Тернопільської міської ради, де заявити про свою чітку позицію.
Під Кабінетом Міністрів нас почули, думаю достукатися до депутатського корпусу ТМР не буде складно, тому закликаємо вас до виваженого рішення та прийняти правильну позицію.
Хочемо нагадати, що побратими проливали свою кров на сході України не за пільги, соціальні гарантії та земельні ділянки, а за майбутнє наших дітей і за суверенітету України. Але якщо держава нам гарантує ряд пільг, то ми вимагаємо їх дотримуватись і мати повагу до учасників бойових дій та сімей загиблих і не порушувати їх.
З повагою, прес-служба Громадської Спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля». 17.01.2018

Немає коментарів:

Дописати коментар