суботу, 3 лютого 2018 р.

За 10 років Тернопіль віддасть 10 мільйонів євро.

        Основним завданням проекту є проведення модернізації існуючої системи
централізованого теплопостачання м. Тернопіль, керування якою здійснює КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” з встановленням 25 індивідуальних теплових пунктів (ІТП). Таким чином, підприємство зможе забезпечити екологічно чисте і економічно ефективне теплопостачання споживачам.

За словами директора КП “Тернопільміськтеплокомуненерго” Андрія Чумака, - впровадження даної програми в місті з допомогою Проекту DemoUkrainaDH дасть можливість застосувати нові технології та сучасні високотехнологічні рішення в системі централізованого опалення міста Тернопіль.



Проект включає встановлення 25 ІТП на суму 300 тис. євро грантових коштів та 350 тис. євро інвестицій.


Встановлені ІТП працюватимуть на опалення та гаряче водопостачання, що дасть можливість економити енергоносії завдяки уникненню втрат теплової енергії в теплових мережах. ІТП працюватимуть в режимі пріоритетної подачі гарячої води, тобто в години підвищеного споживання гарячої води, опалення тимчасово буде зменшуватися, що зменшить пікове навантаження, - розповідає Андрій Костянтинович.


Встановлення ІТП дасть можливість економити за рахунок уникнення так званих “перетопів”, а також за рахунок вимірювання кількості теплової енергії та виставлення рахунків за фактично спожите тепло - спонукатиме споживачів вживати заходів з енергозбереження.


Передбачуваний ефект від встановлення ІТП:


- можливість керувати споживанням теплової енергії у кожному будинку;


- цілодобове гаряче водопостачання споживачам;


- досягнення комфортної температури в квартирах споживачів та будинку


в цілому;


- зменшення споживання теплової енергії, а від так - природного газу;


- економія коштів;


Також проведено роботи зі встановлення 6 нових циркуляційних насосів Wilo з частотними перетворювачами на котельні за адресою вулиця Київська,3с та 2 насосів з частотними перетворювачами на котельні за адресою вулиця Купчинського,14а зменшилось споживання електроенергії, необхідної для роботи насосів.


Одночасно замінено обв’язку насосів ( запірна арматура, труби), прокладено нові електричні шинопроводи, встановлено щити управління.


Встановлення нового обладнання дає можливість застосувати нові технології та суттєво зекономити використання електроенергії..


На виконання робіт із заміни насосів використано 730 тисяч євро.


Встановлені насоси працюватимуть на забезпечення безперебійного опалення та гарячого водопостачання та економію електроенергії. За рахунок проведеної модернізації вже є відчутна економія електроенергії. По кожній котельні, щомісяця економиться близько 500 тисяч гривень. Тож, за рахунок економії будуть повертатись кредитні кошти Європейському банку.




Немає коментарів:

Дописати коментар