середу, 28 лютого 2018 р.

Тренінг для розпорядників бюджетних коштів


23 лютого в Тернополі відбувся тренінг для розпорядників публічної інформації “Виконання розпорядниками вимог Закону України “Про доступ до публічної інформації”, яку спільно організували представники Офісу Уповноваженого спільно з Центром демократії та верховенства права (CEDEM).

Організатори вирішили провести серію таких тренінгів в різних містах України,
з метою підвищення рівня обізнаності розпорядників інформації у ключових моментах виконання вимог Закону України "Про доступ до публічної інформації". На тренінгу піднімалися такі актуальні питання як правозастосування законодавства у сфері доступу до інформації, визначення суспільного інтересу в отриманні інформації, навички "балансування" у визначенні режиму доступу до інформації тощо.

“Як відомо, на Офіс Уповноваженого обов'язок контролю виконання вимог цього Закону, і одним із механізмів, який забезпечує його реалізацію є складення адміністративного протоколу. Однак, на нашу думку бажаним і реальним результатом у цій сфері є належне виконання вимог Закону, а не кількість складених протоколів. Тому безумовно, ми докладаємо максимум зусиль для роз'яснення положень Закону та вжиття інших превентивних заходів для максимально широкого кола суб’єктів використання цього закону”, - Максим Петльований, в.о. керівника відділу контролю у сфері оприлюднення інформації Управління з питань дотримання права на інформацію та представництва в Конституційному Суді України Секретаріату Уповноваженого ВРУ з прав людини

Немає коментарів:

Дописати коментар