четвер, 8 лютого 2018 р.

Тернополяни приносять на виставку посуд фарфорового завод



Мистецьке об’єднання «Коза» після успішної одноденної виставки бляшанок ініціює виставку
виробів тернопільського фарфорового заводу.

Тому пропонуємо тернополянам квест: поперевертати філіжанки, тарілочки та сувенірні статуетки, шукаючи клеймо ТФЗ, а знахідки принести на виставку в арт-бар «Коза» (бульв. Шевченка, 23.)

Відкриємо виставку знахідок у понеділок, 12 лютого, о 17:00.

Під час цього слово матимуть працівники заводу та науковиця, викладачка ТНПУ ім. В. Гнатюка Світлана Вольська, яка дослідила діяльність фарфорового заводу.

Колись знаменитий Тернопільський фарфоровий завод не діє уже більше десяти років, але у багатьох тернополян досі живуть у сервантах сервізи, чайники, вази та блюдечка, виготовлені на цьому підприємстві.

Запущений у 1965 році, фарфоровий завод давав роботу більше 1000 працівникам і випускав знамениту продукцію для всього СРСР і на експорт. Підприємство закрили в 2007 році. Ледве не кожна перша пара тернопільських молодят за радянського часу отримувала в подарунок на весілля святковий сервіз, від якого зараз залишилися один-два елементи. Нехай ваша самотня чашка знайде собі пару на виставковій полиці напередодні Дня Валентина! Всі експонати повернуть власникам.



Електронна адреса події: https://www.facebook.com/events/1930859700575593/

Немає коментарів:

Дописати коментар