пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

Заява Остапа Стахіва

«Прокуратурою порушено процесуальні норми щодо затримання Олексія Станька», - Остап Стахів
1 лютого 2018 року у Тернопільському прес-клубі відбулась прес-конференція щодо незаконного затримання керівника Тернопільського осередку ГО «Ідея Нації» Oleksiy Stanko.
Під час прес-конференції Голова Проводу ГО «Ідея Нації» Остап Стахів, зосередив увагу журналістів на порушенні процесуальних норм у затриманні Олексія Станька та висловив сподівання, що його побратим скоро буде на волі.

«Впродовж 24 годин, правоохоронці мали надати підозру. Проте, вони одразу інкримінували правопорушення за 208 статтею Кримінального кодексу України без ухвали суду. Також мені видається, враховуючи те, як працівники прокуратури не бажали спілкуватись із нами, що вся прокуратура Тернополя задіяна у справі Олексія Станька. А сам арешт громадських активістів, на жаль, стає нормою для цього міста», – зазначив Остап Стахів.
Наталія Станько, дружина керівника Тернопільського осередку ГО «Ідея нації» Олексія Станька каже, що через останні події їхній однорічний син почав прокидатись посеред ночі.
«Після затримання мого чоловіка, у нашому помешканні був проведений обшук. Слідчі дії проводились неправомірно, без ухвали суду. Працівники внутрішньої безпеки показали мені лише посвідчення та поводились нахабно. Зокрема, супроводжували обшук жартами: «Зараз ми тут знайдемо наркотики», – розповіла Наталія Станько.
Окрім цього, пані Наталія мусила пильнувати та заспокоювати сина, який не розумів що коїться. Відтак, забавляла його мультфільмом на ноутбуці. Проте і цей пристрій було вилучено під час обшуку, без належного копіювання файлів на флеш-пам`ять.
«У нас відносини дуже сімейні. І наш синочок завжди кличе тата. А зараз, на жаль, це є для нього великою травмою, що батька немає», - з сумом говорить дружина Олексія.
В свою чергу Остап Стахів запевнив, що акція на підтримку Олексія Станька під стінами прокуратури буде відбуватись до тих пір, поки його не відпустять.
«Олексій Станько очолює осередок з 2014 року. Досі як на нього, так і кожного члена ГО «Ідея Нації», жодних скарг не надходило. Він є людиною честі, ідейною та завжди рішуче відстоює права тернополян. Тому, мабуть, за таку позицію й трапилось це все з ним», - додав Остап Стахів.
Нагадаємо, 31 січня 2018 року, посеред дня громадського активіста Олексія Станька, незаконно затримали органи прокуратури, інкримінуючи вимагання хабаря від місцевого підприємця. Під час затримання активіст знаходився у місцевому кафе «Піцца паб» разом із журналістом. Позаяк у соціальній мережі Facebook були оприлюднені зовсім інші «фото» зі затримання, на яких не видно обличчя. Та й і вцілому, за словами дружини, фото зроблені в іншому приміщенні, на них немає її чоловіка.
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1689394307784316&id=177989832258112&pnref=story

Немає коментарів:

Дописати коментар