пʼятницю, 2 лютого 2018 р.

Про затримання "громадських активістів"

Заява Громадської Спілки «Об’єднання учасників АТО Тернопілля» з приводу затримання так званих «громадських активістів». 
 Останнім часом тернопільська громада жваво обговорює затримання так званих «громадських активістів» за вимагання 2500 у.о. Деякі засоби масової інформації навіть намагаються вибілити цих осіб, називаючи їх борцями із свавіллям правоохоронних органів. Навіть не зважаючи на те, що подібні псевдопатріоти не соромляться журналістам розповідати про схеми своєї «роботи», описуючи хто має які функції і скільки це коштує для замовників, пересічні громадяни все ж вірять таким гореактивістам.
Давайте розставимо всі крапки над «і» - по-перше, проаналізуємо з чого розпочалась діяльність цих «активних» тернополян. Звісно з рекету, для одного , Михайла Іваненка , більш відомого як Міша «Африка» з буремних 90х років, а для Олексія Станько, більш молодшого його товариша, значно пізніше – він почав промишляти рекетом досить нещодавно. Як один так і другий не соромились вимагати від бізнесменів значні суми грошей, і досить успішно, подекуди їм навіть вдавалось «брити» забудовників. Про що знали майже всі, але потерпілі боялись звертатись в правоохоронні органи. Сумно лише одне, що відвертий рекет прикривається патріотичними гаслами, хоча як до патріотики, так і до національної ідеї не має жодного відношення. По-друге, розглянемо питання допомоги фронту. Чи справді псевдопатріоти допомагають фінансово бійцям в зоні АТО. Про це достеменно не знає ніхто, але судячи з того, що вони полюбляють жити на широку ногу,то навряд чи вони задумуються про потреби солдатів. Тернопільська обласна Спілка учасників АТО жодним чином не намагається виправдовувати лжепатріотів чи навпаки привернути до них увагу, це закономірність, що їх затримали за вимагання, це було лише питання часу. Ми хочемо заявити, що на майбутнє будь хто, хто наважиться прикриваючись національними гаслами відверто займатись рекетом, буде покараний руками комбатантів, які пройшли горнило війни та знають ціну свободи. Навіть під час війни реальні бандерівці фізично знищували лжепатріотів, які кидали тінь на всіх націоналістів. А пересічним тернополянам варто замислитись де справжні борці за соборну Україну, а де самозванці, які використовують критичну ситуацію в країні заради власного збагачення.

Немає коментарів:

Дописати коментар