пʼятницю, 30 березня 2018 р.

Обрізання по-тернопільськи

Черговий сезон іде нищення та калічення дерев. При тому, що останні 2 роки їх багато загинуло від потепління. Здається за таких обставин мали би бережно відноситися до кожного дерева, але це не про нас. Останні дні багато дзвінків від не байдужих людей. Обурюються таким диким діям.
Підхожу до тих хірургів, питаю документи на обрізку. Відповідь на обрізку документи не треба. А хто вказав, начальник був. Тобто це робиться без втручання екологів.
Важливо – що зрізи дерев ні хто не обробляє. Вони після такого каліцтва хворіють.

У минулому році ми від громадської організації звернулися до міського голови п. Надала та запропонували внормувати ситуацію.
Пропонували таки заходи – при плануванні обрізання, видалення попередньо робити відео фіксацію дерев, коли вони мають крону. До актів надавати схему розташування дерев. Перед проведенням робіт робити позначку дерев, яки ідуть на видалення.
Ні чого не зроблено. Зараз така система, що щось довести практично не можливо. Причин багато. Головна з них, Що п. Надал знищив відділ екології. Зараз в управлінні УЖКГ цій об’єм робіт охопити не можливо.
Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О.Філь 29.03.2018р.
Обрізання по Тернопільські (продовження)
Сьогодні ішов по бульвару Данила Галицького, видовище обрізання шокувало. Липи ростуть повздовж будинку №8. Їх 2 роки тому омолодили, вони ледве оговталися, набрали крони. Два дні тому їх знову зґвалтували.
Обрізали усі гілочки. Уся ця робота виконана без потреби за великі бюджетні кошти. Видно що ситуація вийшла з під фахового контролю. Влада тим не переймається, в них інші цінності. Ще раз звертаюся до п. Надала. Сергій Віталійович втрутитеся, та припинить цій безлад, Як робити ми Вам писали. Запровадьте систему відповідальності у цій роботі. Місто потребує інших підходів у питаннях екології. У Тернополі є фахівці, прислухайтесь до них, бо ситуація іде до екологічної катастрофи. Місто може залишитися без зелених насаджень. Додаю фото.
Голова ГО «ЕКОАЛЬЯНС» О.Філь 30.03.2018р.

Немає коментарів:

Дописати коментар