суботу, 24 березня 2018 р.

Співпраця влади, поліції та громадян: міф чи реальність Тернополя?

Відчути безпеку у своєму місті бажає кожен тернополянин. Поліція, місцева влада і громадськість об’єднались, аби створити відкритий офіс для комунікації та співпраці.

15-16 березня 2018 року а Києві пройшов установчий семінар, який проводить Інститут миру і порозуміння  в рамках проекту «Безпечна громада. Розвиток потенціалу стейкхолдерів»,
за підтримки міжнародного фонду «Відродження» та у партнерстві з Експертним центром з прав людини та Центром інформації про права людини.

Під час семінару відбулася презентація програми та розробка планів посилення потенціалу громад. Один зі спікерів пояснив, що “Офіс безпеки” - це майданчик для комунікації між поліцією та громадянами задля досягнення спільної мети. Завдяки консультаціям, круглим столам, навчальним процесам та просто безпосередньому спілкуванню громадяни зможуть більше зрозуміти те, як працює поліція, а остання краще виконуватиме свої функції.

Після презентації проекту «Безпечна громада. Розвиток потенціалу стейкхолдерів», на учасників чекали чотири майстер класи на такі актуальні теми як «Лайфхаки ефективної взаємодії з владою», «Формування пріоритетів у сфері безпеки», «Практики ведення Діалогу» та «Інституційна підтримка безпекових ініціатив».

Теоретичні та практичні знання, що здобули учасники установчого семінару стали великим результатом дводенної роботи, адже у майбутньому вони зможуть реалізувати їх у своїх громадах, задля ефективного впровадження безпекових проектів.

До слова, нещодавно відбулися перші збори робочої групи, яка буде працювати над відкриттям Офісу безпеки громади в Тернополі.  На зборах вдалося обговорити концепцію впровадження проекту та дійти до спільних думок, які допоможуть об’єднати зусилля усіх стейкхолдерів.

Немає коментарів:

Дописати коментар