суботу, 12 травня 2018 р.

"Соколиця" — місце для справжніх українців

Хутір Соколиця - місце, яке щороку наповнюється молодіжним вишкільним життям, також відоме як Долина Змій. Ще з 1991 року тут проводять свої таборування МНКівці та пластуни.

З початку 90-х років на Соколиці відбулось кілька десятків наметових таборів чисельністю від кілька десятків до сотень учасників, з яких виросли чимало відомих політиків, громадських та культурних діячів, військовиків. Вперше молодіжний табір поблизу с. Базниківка відбувся в 1991 році, організатором якого виступив славної пам'яті Іван Гавдида. Це був перший пластовий табір “Лисоня”. Тому з метою збільшення, покращення якості проведення, розширення можливостей заходів - постійні організатори таборувань вирішили створити повноцінну таборову оселю "Соколиця".

З 4 по 6 травня там відбулися великі волонтерські роботи. Тож завдяки небайдужим волонтерам з МНК, Вільних Людей, Пласту та Саранчуківської громади станом на тепер вже проведено електроенергію і водопостачання, територію табору очищено від сміття та заростей, у головній споруді завершено процес вкладання підлоги та встановлення крокв.

"Одним з найбільших доробітків Івана Гавдиди вважаємо саме роботу з молоддю. Вміти знайти підхід, налагодити вишкільну методику, поєднати в спільноту різні молодіжні середовища - це все про нашого "хрещеного батька". Пам'ять про людей повинна жити у справах. Справжніх, живих.
Таборова оселя "Соколиця" стане такою справою. Вона стане центром тієї роботи, яку добре провадив друг Сіроманець", - розповідає Голова Секретаріату МНК, Василь Дубовий.

Планується і наступна волонтерська поїздка, яка відбудеться вже наприкінці травня, за деталями звертайтесь до Миколи Мисака - https://www.facebook.com/mysak.mykola5 .




Немає коментарів:

Дописати коментар