неділю, 6 травня 2018 р.

Юрій Андрухович презентував книгу "Коханці Юстиції"

5 травня, під час другого дня «Мистецького фестивалю «Ї» у Тернопіль завітав відомий український митець Юрій Андрухович.
Знаний український поет та прозаїк Юрій Андрухович презентував у Тернополі свій новий роман «Коханці Юстиції». Писати цю історію митець почав ще 27 років тому, навіть не знаючи про те, що це буде роман і що він саме так називатиметься.

- Тут є базових кілька речей в «Коханцях юстиції». Це звичайно, тема безмежної жорстокості. Тобто, правосудна система, система яка карає злочинців насправді є не менш злочинною. Але цій безмежній жорстокості протистоїть безмежне милосердя, яке обов’язково з’являється в кожній історії. Це один із мотивів, є ще й інші. Це співвідношення і подібності між судовими процесами і цирковими виставами. Тобто цирк, де все висміюється, де майже нічого серйозного немає – це обман, який ніби прямий антипод серйозному судовому процесу, але виявляється, що вони у деякій мірі взаємозамінні. Ну і звісно у романі ще й присутній мотив забороненої любові, - розповідає автор Юрій Андрухович.

До слова, «Коханці Юстиції» – це паранормальний роман, в якому поєднуються родинно-побутові мотиви і політичні вбивства, зґвалтування і грабунки, розбещення малолітніх, ідейні зради і зради заради ідеї, закладені різним дияволам душі й не завжди справедливі, але часто жахливі покарання.

Діана Гоголь

Немає коментарів:

Дописати коментар