четвер, 14 березня 2019 р.

"Таким Шевченка ви ще не бачили...",

Побачити нового Шевченка. У Палаці Кіно презентували стрічку "Тарас. Повернення". Критики вже назвали фільм проривом сучасного українського кінематографу. Передає канал Тернопіль1
Про Шевченка з голлівудським розмахом. У Палаці Кіно відбувся допрем’єрний показ фільму "Тарас. Повернення". У стрічці розповідають про останні 3 роки життя Кобзаря.
Головний художник-постановник фільму Ігор Філіпов каже, працювали над фільмом понад 5 років. У зйомках стрічки задіяли майже 40 локацій у різних країнах світу. Такого розмаху зйомок в українському кіно ще не було.

"Це справжні історичні локації. Зйомки відбувалися на Мангистау. Ми шукали саме ті місця, які бачили на акварелях Шевченка", пояснює продюсер  фільму Володимир Філіпов.

Попередньо сценарій фільму переміг у міжнародному конкурсі, присвяченому 200-річчю від дня народження Шевченка. Його автор Олександр Денисенко каже, перед написанням поставив собі мету – показати Кобзаря у новому світлі.

"В картині дуже багато фантастичної природи. Ця стрічка однозначно є розривом шаблону. Я вкладав у постать Тараса Григоровича ідею про визволення з полону не тільки фізичного, а і полону духовного, в якому він перебував", додає Олександр Денисенко.

Автори стрічки кажуть, хотіли зруйнувати шаблон, аби глядачі побачили іншого Тараса. У фільмі він абсолютно не схожий на сивочолого дідуся з підручників та картин. В рамках заходу презентували спеціально створений конверт та марку із зображенням Кобзаря.

 Христина Луцик, Тарас Троян

Немає коментарів:

Дописати коментар