пʼятницю, 15 березня 2019 р.

"Малевич" в Тернополі

28 березня в кінотеатрі «СінемаСіті» в Тернополі відбудеться показ документального повнометражного фільму «Малевич»
Володимира Луцького.
Фільм приурочений до 140-ї річниці
з Дня народження Казимира Малевича.
За визначенням багатьох спеціалістів він є одним з десяти найбільш важливих художників сучасності, чия творчість початку XX сторіччя визначила розвиток мистецтва на 100 років наперед.
Стрічка режисера Володимира Луцького концентрує увагу глядача на українській частині його творчості, до цього мало вивченій. І головна мета творців полягала саме у показі та дослідженні українського походження художника.

Характерно, що під час зйомок відбулося кілька відкриттів – зокрема, було точно встановлене місце його народження в Києві. А в Лос-Анджелесі, в інституті Гетті Центр, куди приїхала сценарист фільму, історик і дослідник творчості Малевича, Тетяна Філевська, вперше для загалу продемонстрували кольорові оригінали розкадровок сценарію, який художник планував зробити разом зі своїм колегою режисером-авангардистом Гансом Ріхтером.

Більше того: саме в стрічці «Малевич» цей сценарій був візуалізований!

🔸🔸🔸

У фільмі беруть участь чисельні експерти з України, Голландії, Франції, Ізраїлю, Польщі, Білорусі, кожний з яких розказує про певну частину життя і творчості художника.
🔸
Вперше на екрані будуть розказані факти з минулого, які раніше не були оприлюднені. А щоб поєднати минуле із сучасністю творці використали елементи комп’ютерної графіки.
⬇⬇⬇
«Малевич» створювався у міжнародній копродукції між українською компанією Fresh Production Group (продюсери Олег Щербина, Юлія Чернявська, Євген та Ольга Захарови) та італійською Pilgrim Film (продюсери Андреа Маньяні, Джанпаоло Сміралья, Стефано Бассо і Кіара Барбо), і за фінансової підтримки Державного агентства України з питань кіно та Міністерства культури Італії.
🔰🔰🔰
Всеукраїнська прем’єра фільму відбулася 21 лютого в столичному клубі Bel étage за підтримки Держкіно, а прокат проходить в Києві, Харкові і Чернівцях.
🔰🔰🔰
В Тернополі прокат почнеться з 4 квітня. Ведуться перемовини з іншими містами.
❗❗❗
Представкики тернопільської медіа-спільноти спілкуватимуться з творцями фільму о 18-30 та після завершення показу.

Немає коментарів:

Дописати коментар