пʼятницю, 1 березня 2019 р.

У Кременці відзначили річницю створення УГС



У виставковому залі Кременецького краєзнавчого музею відбулися заходи, приурочені до 30-річчя створення Тернопільської філії УГС.
Перед кременчанами зі своїми спогадами виступив член Правління УГС, перший голова  СНУМу Юрій Моргун. Також відбулася  презентація філателістично-документальної  виставки «Юнаки з огненної печі» приуроченої до 46-ї річниці чортківських подій. Матеріали представлені з особистого архіву Володимира Мармуса.
Гості з Тернополя подарували для фондів краєзнавчого музею матеріали виставки та книгу Горохівського Л. «На зламі епох». У книзі автор на основі щоденникових записів відтворив хронічку становлення Української Гельсінської спілки на Тернопільщині в період від 20 липня 1988 року до 24 травня 1989 року – час від початку її організаційного оформлення до заснування філії та її розбудови.
На світлині зліва направо: Іван Кушнір відомий тернопільський поет-пісняр, член Національної спілки журналістів України, Роман Білінський представник закордонних частин ОУН в Україні, Андрій Левчук директор Кременецького краєзнавчого музею, член Національної спілки журналістів України, Юрій Моргун перший голова тернопільської СНУМ, Володимир Ханас представник Тернопільської кінокомісії, регіональний координатор Мандрівного кінофестивалю «DocudaysUA», Ярослав Лис – начальник Кременецького відділу надання безоплатної правової допомоги.. 
Захід організовано Тернопільською кінокомісією спільно з Кременецьким відділом надання безоплатної правової допомоги та Кременецьким краєзнавчим музеєм

Немає коментарів:

Дописати коментар