неділю, 22 березня 2020 р.

Дистанційне навчання в Молдові під час карантину

З 11 березня року у всіх навчальних закладах Молдови (дошкільні, гімназії, ліцеї, коледжі, університети та центри позашкільної освіти) оголошено карантин. Спочатку до 23 березня, а, у зв'язку з введення в Республіці Молдова надзвичайного стану на період до 15 травня, з можливим скороченням термінів, продовжено поки що до 30 березня.
Всім навчальним закладам рекомендовано перейти на дистанційне навчання. Знаю, що багато ліцеїв це успішно зробили . «Мій» навчальний заклад - Центр передового досвіду в галузі інформатики та інформаційних технологій (простіше - коледж інформатики) - організував курси з навчання викладачів по використанню освітньої платформи Moodle, яка, на мій погляд, трудомістка і недостатньо ефективна.
Свою групу студентів 4 курсу (інших з 1 по 3 курс в терміновому порядку відправили «на практику», яку вони можуть проходити дистанційно, з тим, щоб, можливо, в травні повернутися до звичайної системи викладання) я благополучно запросила в Google classroom, де розмістила для них лекції та домашнє завдання до них. Термін здачі роботи - найближчий вівторок, вже майже половина (14 з 30) роботи здали, я їх перевірила. А ще є прекрасна функція - я індивідуально можу прокоментувати КОЖНУ роботу.
Так що, не було б щастя, та нещастя допомогло: це дуже цікаво-навчатися новому і по-новому. А якщо врахувати, що в Google classroom є широкий діапазон різних інструментів - приєднати відео, різні зображення і т.д., на вимушеному карантині нас, викладачів, чекає багато цікавого.
Разом з тим, розкрилися і можливі недоліки. Наприклад, в сім'ї двоє дітей-школярів, які повинні виконувати домашнє завдання на комп'ютері, тато працює віддалено і мамі - вчителю треба підготувати і провести заняття. А комп'ютер один ... І в добі 24 години ...
Не у всіх дітей, які вирушили по домівках в сільську місцевість, за місцем проживання є хороший інтернет ...
Ну і куди без контролю ?! 
Електронною поштою прийшов бланк нової звітності !!! 
Про проведення дистанційного навчання ...

Наталя Віцінська (Кишинів) спеціально для "Тернопіль сьогодні"
На світлині авторки : сьогоднішній Кишинів

Немає коментарів:

Дописати коментар